Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenRomansDe pelgrimstocht van het Joodse volk : Deel 1 : De zoon der sterren – Poul Borchsenius

De pelgrimstocht van het Joodse volk : Deel 1 : De zoon der sterren – Poul Borchsenius

3,95 incl. BTW

Auteur:Poul Borchsenius
ISBNr:— geen —
Uitgever:H.J.W. Becht, 1962
Uitgave:Gebonden Hardcover, 248 blz.
Kwaliteit:In Goede staat ,
met licht beschadigde stofomslag

Uitverkocht

Categorieën: , ,

Beschrijving

Deel 1: De zoon der sterren = Roman

In het eerste deel (De Zoon der Sterren) wordt de periode behandeld vanaf de val van Jeruzalem (70) tot aan de onderdrukking van de opstand van Simeon Bar Kochbar door keizer Hadrianus (135). In feite handelt slechts één hoofdstuk over deze Zoon der Sterren (Bar Kochbar), van wie men de laatste drie jaren zoveel documenten en voorwerpen heeft gevonden dank zij de opgravingen van prof. Yigal Yadin, doch alles wordt geleid naar het hoogtepunt van dit tragisch messianisme.

Een langdurig verblijf in Israël en gedegen studies over het Jodendom hebben de lutherse predikant te Randers in Denemarken, Poul Borchsenius, ertoe gebracht een groots vijfdelig oeuvre te schrijven over de geschiedenis van het Jodendom na Christus1). Van deze ‘Pelgrimstocht’ geeft hij de kenmerkende episoden: 1. Val van Jeruzalem en opstand van Bar Kochbar (De Zoon der Sterren); 2. het gouden tijdperk der Joden in Spanje (De drie ringen); 3. de geschiedenis van het ghetto (Achter de muren); 4. de bevrijding uit het isolement (Verbroken ketenen); 5. de Joodse staat (En het werd morgen). Beschikkend over een boeiende stijl en uitgebreide geschiedkundige- en theologische kennis wil schrijver niet alleen deze feiten plaatsen in hun religieus, economisch, cultureel en sociaal milieu, doch vooral een inzicht geven in het mysterie van Israël en de diepe motieven achterhalen van het anti-semitisme. Het gaat tenslotte over de inhoud van het Jodendom, over het ongeschokt geloof in God. Steeds worden wij in deze geschiedenis geconfronteerd met raadsels, die alleen maar opgelost kunnen worden, als wij de blikken naar boven richten.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Poul Borchsenius
ISBNr:— geen —

Extra informatie

Gewicht508 g
Afmetingen215 × 145 × 35 mm