Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraëlDe letters van het leven : Het wezen van het Hebreeuwse alfabet – Friedrich Weinreb

De letters van het leven : Het wezen van het Hebreeuwse alfabet – Friedrich Weinreb

7,95 incl. BTW

Auteur:Friedrich Weinreb
ISBN-10:
ISBN-13:
9020249266
9789020249262
Uitgever:Arkh-Hermes BV, 1981
Uitgave:Hardcover,  183 blz. ; ill.
Conditie:In goede en nette staat
Verzending:Past niet door brievenbus,
= Pakketpost

 

Uitverkocht

Beschrijving

Symbolen en levenswijsheden, besloten in de letters van het Hebreeuwse alfabet

Het wezen van het Hebreeuwse alfabet. Letters zijn de bouwstenen van iedere geschiedenis. Maar die letters zelf ˗ waar komen die vandaan? Van waar stamt hun vaste volgorde en waarom is de „A” de eerste letter? Ook letters hebben hun geschiedenis en de volgorde van de letters onthult die. Verrast kan men hier tot de ontdekking komen dat de geschiedenis van de letters de geschiedenis van het leven is, misschien zelfs de geschiedenis van de wereld. En dat het Woord werkelijk goddelijk is! Teruggrijpend op oude, haast verloren gegane joodse tradities, openbaart Friedrich Weinreb in Letters van het leven een voor ons volkomen nieuw, geheimzinnig aspect over de zin van het leven.

Occident-serie.

Recensie(s):
In de Kabbalah, de traditie van de joodse mystiek, neemt de leer van de 22 letters van het Hebreeuwse alfabet een belangrijke plaats in. Deze letters worden gezien als van bovenaardse oorsprong en zijn symbolen waarin de diepste geheimen van het leven tot uitdrukking komen. In dit boek worden de belangrijkste aspecten van deze letters, uitsluitend medeklinkers, behandeld: hun plaats in het alfabet en hun getalswaarde, de betekenis van de naam – alef ossekop een, beeth huis twee – de schrijfwijze en ook belangrijke woorden waar ze deel van uitmaken.

Weinreb verstaat de kunst hierover begrijpelijk en indringend te schrijven. Hoewel het vele Hebreeuws nauwkeurig is vertaald en uitgelegd, zullen lezers die deze taal niet beheersen dat waarschijnlijk als een gemis ervaren.

(NBD|Biblion recensie, Hanna Blok)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Friedrich Weinreb [vertaald uit het Duits door Hendrik G. Nijk].
ISBNr:9020249266 9789020249262

Extra informatie

Gewicht320 g
Afmetingen215 × 120 × 25 mm