Beschrijving
Joodse kookboek:
en in het Nederlands zijn er wel, maar ze zijn dikwijls niet of nauwelijks aan de moderne leefgewoonten en opvattingen over gezond en verantwoord eten aangepast. De schrijfster wil hier door middel van deze uitgave verandering in aanbrengen. Ze neemt wél de voorschriften van de rituele spijswetten in acht, d.w.z. het streng gescheiden houden van vlees- en melkkost. Veel klassieke recepten (o.a. gefillte fisch) zijn in een hedendaags, minder bewerkelijk en slanker jasje gestoken. Ook de invloed van de Israëlische keuken – die dag en nacht verschilt van de klassieke joodse – is merkbaar. Van ieder recept wordt vermeld of het een vlees-, dan wel een melk- of een parve- (mag zowel bij melk- als bij vleeskost) gerecht betreft. Verder is een aantal zeer verrassende Surinaams-Joodse recepten opgenomen. De ingrediënten zijn over het algemeen goed verkrijgbaar, behalve als het gaat om kosjere benodigdheden.
Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !
Auteur: | Berthe Meijer |
ISBNr: | 9062914249 9789062914340 |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.