Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenIsraël50 jaar Israel, hoe lang nog? : tegen het tolereren van fundamentalisme – Pim Fortuyn

50 jaar Israel, hoe lang nog? : tegen het tolereren van fundamentalisme – Pim Fortuyn

 4,95 incl. BTW

Auteur: Pim Fortuyn
ISBN10:
ISBN13:
9022984079
9789022984079
Uitgever: Bruna, 1998
Uitgave: Paperback, 108 blz. : krt.
Conditie: Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Hou me op de hoogte
Categorie:

Beschrijving

Analyse door Pim Fortuyn, socioloog, van het vredesproces in het Midden-Oosten en de bedreiging die het islamitische fundamentalisme daarvoor vormt.

De staat Israël, het produkt van de holocaust, viert zijn vijftigste verjaardag. Maar heeft deze soevereiniteit een toekomst? Niet als we de fundamentalistische stromingen ongehinderd hun gang laten gaan, vindt Pim Fortuyn. In dit boek laat hij zien dat de essentie van het Midden-Oostenconflict voornamelijk ligt in de strijd tussen Joden en Arabieren, maar ook tussen Joden onderling.

Fortuyn plaatst het conflict in een breder kader. Overal op de wereld zien we spanningen ontstaan tussen moderne, seculiere opvattingen en de meer fundamentalistisch getinte visies waarin de religie traditioneel een centrale plaats in de maatschappij toebedeeld krijgt. De grote wereldgodsdiensten(christendom, islam, jodendom) spelen daarin, als cultuurdragers bij uitstek, een belangrijke rol.

Dat verklaart de grote politieke, militaire en economische aandacht van de wereld voor het verloop van de strijd. Het wedervaren van de staat Israël en het verloop van het vredesproces tussen Israëli’s en Palestijnen heeft onze permanente aandacht, omdat de uitkomsten daarvan ook onze toekomst bepalen: groeien we toe naar een wereld van vrede, waarin moderniteit de overhand heeft , of naar een wereld van vrede, waarin de moderniteit en fundamentalisme blijvend om de macht zullen strijden?

De waarschuwing van Pim Fortuyn luidt dat, tenzij Israël en de westerse staten zich daadkrachtiger tegen het fundamentalisme zullen gaan opstellen, dat laatste wel eens bewaarheid zou kunnen worden.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Pim Fortuyn
ISBNr: 9022984079 9789022984079

Additional Information

Weight 160 g
Dimensions 210 × 135 × 11 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “50 jaar Israel, hoe lang nog? : tegen het tolereren van fundamentalisme – Pim Fortuyn” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.