Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenHuwelijk en GezinMillenniumkids : hoe kan ik een groep kinderen en tieners in deze tijd boeien met het evangelie? – Wilma Veen-Wietsma (2e druk-z.g.a.n.)

Millenniumkids : hoe kan ik een groep kinderen en tieners in deze tijd boeien met het evangelie? – Wilma Veen-Wietsma (2e druk-z.g.a.n.)

3,95 incl. BTW

Auteur:Wilma Veen-Wietsma [tekst en ill.].
ISBN-10:
ISBN-13:
9063533829
9789063533823
Uitgever:Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond,
2e druk 2000
Uitgave:Paperback, 104 p. : ill., deels in kleur.
Kwaliteit:Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Hoe kan ik een groep kinderen en tieners in deze tijd boeien met het evangelie?

Verkenning van de tegenwoordige cultuur en de wisselwerking tussen trends en jongeren tegen de achtergrond van de vraag naar mogelijkheden om kinderen en tieners in aanraking te brengen met het christelijke gedachtegoed.

– Hoe kunnen we Millenniumkids boeien met het evangelie?
– Hoe pak je de aandacht?
– Hoe hou je orde?
– Hoe blijf je als leider zelf enthousiast?
– Hoe kun je jezelf beter presenteren?
– Hebben trends invloed op geloofsoverdracht?

Recensie(s):
Een (theoretische) bespiegeling over de cultuur waarin kinderen en jongeren vlak over de drempel van een nieuw millennium opgroeien en een (praktische) gids met handreikingen om deze ‘millenniumkids’ te boeien met de boodschap van het christendom.
Deel I schetst een beeld van de tijd waarin kinderen en tieners groot worden en gaat in op tijdverschijnselen en mentaliteit, drijfveren en behoeften van de kids.
Deel II wil de toekomst van de kinderen in breder perspectief zetten en beschrijft ontwikkelingen die de opvoeders van nu in de afgelopen decennia gestempeld hebben. Deel III doet veel praktische aanwijzingen voor (vooral) leidinggevenden in het (christelijk) jeugd- en jongerenwerk aan de hand. Aan deze vrijwillige ‘clubleiding’ is ‘Millenniumkids’ vooral gericht, maar het is zeker geen werkboek met plak- of knipopdrachten.
Vooral deel III ademt de reformatorische cultuur. Toch is het boek zeker interessant voor andere (kerkelijk betrokken) jeugd- en jongerenwerkers. Geschreven in een levendige, persoonlijke stijl, die soms de lijn van het betoog wat moeilijker te volgen maakt.

Drs. P.F. Goedendorp

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Wilma Veen-Wietsma [tekst en illustraties].
ISBNr:9063533829 9789063533823

Extra informatie

Gewicht235 g
Afmetingen240 × 170 × 7 mm