Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenHuwelijk en GezinLiefde in vier seizoenen : lente, zomer, herfst, winter – Gary Chapman

Liefde in vier seizoenen : lente, zomer, herfst, winter – Gary Chapman

4,95 incl. BTW

Auteur: Gary Chapman
ISBN-10:
ISBN-13:
9063535104
9789063535100
Uitgever: Medema, 2007
Uitgave: Paperback, 254 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Bestel dit boek via bol.com

Liefde In Vier Seizoenen

Auteur: Gary Chapman
ISBN: 9789063535100
Conditie: Goed
Prijs: € 16,95

Bekijk op bol.com
Categorie:

Beschrijving

Huwelijksadviezen vanuit een christelijke invalshoek, waarbij de emoties, levenshouding en het gedrag van de partners worden vergeleken met de vier seizoenen.

In welk seizoen bevindt uw huwelijk zich? Misschien hebt u een lentehuwelijk, vol hoop, optimisme en nieuwe activiteiten. Of geniet u in uw huwelijk van een warme zomer. Het kan ook zijn dat u in de wisselvalligheid van de herfst beland bent, vol onzekerheid en bezorgdheid over de toekomst. Misschien ervaart u uw huwelijk zelfs als afstandelijk en koud; u bevindt zich in de winter. Kan het ooit weer lente worden? vraagt u zich verdrietig af. “Ja,” verzekert Gary Chapman u, “dat kan.”

Want huwelijken veranderen. Huwelijken veranderen zelfs voortdurend. Omdat ook de omstandigheden voortdurend veranderen.

Soms gaat die verandering buiten onszelf om. Sommige veranderingen creëren we zelf. Sommige veranderingen, zoals ontrouw en overspel, raken de kern van het huwelijk. Andere veranderingen horen gewoon bij het leven: ziekte, ouderdom, een nieuwe baan, het wel of juist niet krijgen van kinderen. Onze reactie op al deze veranderingen is als het ware het klimaat dat bepaalt in welk seizoen ons huwelijk zich bevindt.

Wat zijn de kenmerken van de afzonderlijke seizoenen? Wat zijn de kansen en mooie kanten van elk seizoen – en waar zou u extra op moeten letten? Wat moet u in de lente planten, om later van de vruchten te kunnen genieten? Wat zou er in de zomerperiode gesnoeid of gewied moeten worden? Hoe kun u uw voorraadschuren vullen, zodat u een tijd van kou en schaarste goed doorkomt?

In Liefde in vier seizoenen geeft dr. Gary Chapman uitgebreid antwoord op deze en andere belangrijke vragen. Hij geeft ons praktische seizoengebonden tips, reikt strategie’n aan om van het ene seizoen over te kunnen gaan in het andere, en, heel belangrijk, hij biedt ons hoop voor ieder seizoen van ons huwelijk.

Bevat uitgebreide studievragen en een unieke huwelijksseizoenentest.

Recensie(s)
De auteur is christen en al meer dan dertig jaar huwelijkstherapeut. Hij is bekend van veel boeken over het huwelijk, waaronder de wereldbestseller ‘De vijf talen van de liefde’ (1996). In dit boek beschrijft hij de emoties, de levenshouding en het gedrag die veelal bij een bepaalde periode (seizoen) in het huwelijk de kop opsteken en de overhand (lijken te) hebben. Hij doet dat aan de hand van de natuurlijke seizoenen, waardoor het allemaal heel herkenbaar is, met een weelde aan ervaringsgegevens uit zijn praktijk. Daarna bespreekt hij uitgebreid zeven stappen, strategieen, gebaseerd op Bijbelse principes, die de partners in staat stellen aan hun huwelijk te werken en samen te groeien. Ook is er een huwelijksseizoenentest, waarop de partners kunnen vaststellen in welk seizoen hun huwelijk zich bevindt en wat eraan te doen. Met aan het eind een studiegids bij de vier seizoenen om ‘preventief onderhoud aan uw relatie te plegen’ is het een rijk geheel, waarin veel herkenbaar is voor wie de vorige boeken van deze huwelijkstherapeut kent.
Ds. Jenno Sijtsma

Auteur:  Gary Chapman  ; [vertaling uit het Engels: Carla de Laat].

ISBN:  9063535104 / 9789063535100

Extra informatie

Gewicht 290 g
Afmetingen 200 × 140 × 19 mm