Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenHuwelijk en GezinHuwelijk van je dromen : bouw er samen aan! – Dr. Gary Chapman

Huwelijk van je dromen : bouw er samen aan! – Dr. Gary Chapman

4,95 incl. BTW

Auteur: Dr. Gary Chapman
ISBN-10:
ISBN-13:
9063534965
9789063534967
Uitgever: Medema – 2007
Uitgave: Paperback, 158 blz.
Conditie: Zo goed als nieuw

 

Uitverkocht

Bestel dit boek via bol.com

Huwelijk Van Je Dromen

Auteur: Gary Chapman
ISBN: 9789063534967
Conditie: Goed
Prijs: € 14,10

Bekijk op bol.com
Categorie:

Beschrijving

Huwelijksadviezen vanuit een christelijke invalshoek aan jonge mensen.

Het huwelijk is Gods antwoord op het diepste verlangen van de mens: een verbintenis met een ander. God heeft het huwelijk bedoeld als een hechte, persoonlijke relatie, waarbij twee individuen worden samengevoegd tot een niet te verbreken eenheid die de diepste behoeften van de mens bevredigt, en waarin God zo veel mogelijk tot zijn doel kan komen. Hij heeft daarbij de volledige eenheid van twee levens op intellectueel, sociaal, geestelijk, emotioneel en lichamelijk niveau voor ogen. Maar dat gaat niet vanzelf, daar is toewijding voor nodig.

We weten het eigenlijk wel: een goed huwelijk komt je niet aanwaaien: daar is liefde in actie voor nodig. Maar hoe? Het dagelijks leven met al zijn kleine en grote frustraties en teleurstellingen kan ons behoorlijk in de weg zitten. Van de eenheid die God bedoeld heeft, komt soms maar weinig terecht. Daarom is het zo ontzettend waardevol dat dr. Gary Chapman ons een spiegel voorhoudt, en ons laat zien hoe we actief kunnen bouwen aan die eenheid. Hij bespreekt in Huwelijk van je dromen: bouw er samen aan! een aantal gebieden waar de eenheid tussen de huwelijkspartners onder druk kan komen te staan. Zoals de onderlinge taakverdeling bijvoorbeeld. Of de onderlinge communicatie, confl icthantering, en het nemen van beslissingen. Ook onze houding ten aanzien van (schoon-)ouders, geld of seks kan opbouwend of afbrekend voor de eenheid zijn. Gary Chapmans adviezen zijn uitermate praktisch. Je kunt er direct mee aan de slag. Daarnaast zijn zijn raadgevingen ook geestelijk: hij wijst ons voortdurend op het voorbeeld van liefde dat Jezus ons heeft nagelaten. Het is immers zijn liefde die we vooral nodig hebben in ons huwelijk.

Het is een oude les, die elke generatie blijkbaar weer opnieuw moet leren: een gelukkig huwelijk bereik je niet vanzelf. Gelukkig wil God ons hierbij helpen. In de Bijbel vertelt Hij ons hoe we moeten leven. De duizenden echtparen die ik heb gesproken en begeleid, kunnen bevestigen dat de bijbelse waarheden in deze tijd nog altijd van toepassing zijn. Simpel gezegd: ?Het werkt.?

Natuurlijk is het niet alleen een kwestie van het aanhoren van de waarheid, maar juist van de praktische toepassing in het dagelijks leven. Met andere woorden, zeg niet alleen: ?Dr. Chapman, ik heb het gelezen en u hebt gelijk!? Maak daarom de uitdagende opdrachten aan het eind van elk hoofdstuk, en breng uw huwelijk

opnieuw voor Gods troon. Hij heeft het huwelijk immers zelf ingesteld. Uw huwelijk gaat Hem aan het hart.

Dr. Gary Chapman is al meer dan dertig jaar actief als huwelijks- en gezinstherapeut en leidt regelmatig seminars door heel Amerika. Hij schreef een groot aantal boeken over relaties. Zijn bekendste boek, De vijf talen van de liefde, staat al meer dan tien jaar op diverse bestsellerlijsten (waaronder die van de New York Times).

Auteur: Dr. Gary Chapman (vertaald door Carla de Laat – Oorspronkelijke titel “On The Marriage Youve Always Wanted”)

ISBN: 9063534965  / 9789063534967

 

Extra informatie

Gewicht 192 g
Afmetingen 200 × 135 × 14 mm