Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenHuwelijk en GezinHet Christelijk Huwelijk : een boek voor het huisgezin – naar het Hoogduitsch van Prof. G. Weitbrecht (1903)

Het Christelijk Huwelijk : een boek voor het huisgezin – naar het Hoogduitsch van Prof. G. Weitbrecht (1903)

 6,95 incl. BTW

Auteur: naar het Hoogduitsch van Prof. G. Weitbrecht
ISBNr: — geen —
Uitgever: Hoveker & Wormser, [1903]
Uitgave: Gebonden linnen hardcover, 303 blz.
Conditie: In bijzonder goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte
Categorieën: ,

Beschrijving

Zie voor verdere TOELICHTING ook de Titelzijde van het boek !

Een vertaling is dit boek niet. De onbekende overzetter heeft het oorspronkelijke werk van Stuttgart”s predikant ten deele omgewerkt, opdat het beter bij onze Hollandsche toestanden passen, zou en het kenmerkend Luthersche werd daarom door het Gereformeerd nationale vervangen. Eensdeels heeft daardoor dit boek aan waarde gewonnen; de vertaler heeft met juisten tact en groote voorzichtigheid, dit Duitsch-Luthersche werk een Gereformeerd-Calvinistisch kleed aangetrokken.

Het ideaal van het Christelijk huwelijk wordt hier zeer hoog gesteld en er valt uit deze beschouwing voor elk Christelijk gezin veel te leeren. Al wat op het gezin betrekking heeft, de huwelijkskeuze, de verhouding van man en vrouw, de omgang met de kinderen en de dienstboden, de huisgodsdienstoefeningen, enz., vindt hier een plaats, Moge hier en daar voor ons Hollandsch gevoel de toon wel eens wat al te „gemüthlich” zijn, de heerlijke beteekenis van het Christelijke huwelijksleven komt er ten volle tot zijn recht. Gaarne bevelen wij daarom dit werk aan. Het is een huwelijksspiegel, die voor elk Christelijk gezin goeden dienst kan doen, om voort te varen tot de volmaaktheid. De firma Wormser zorgde voor een keurige uitgave en een van die rijk versierde bandjes, die een genot zijn voor het oog.

Recensiën, digibron Gepubliceerd op: 

Auteur: naar het Hoogduitsch van Prof. G. Weitbrecht
ISBNr: — geen —

Extra informatie

Gewicht 460 g
Afmetingen 197 × 143 × 25 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het Christelijk Huwelijk : een boek voor het huisgezin – naar het Hoogduitsch van Prof. G. Weitbrecht (1903)” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.