Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenHuwelijk en GezinAls kinderen je een zorg zijn : over opvoeding in waarden en normen – Thomas Lickona ; Wessel Ytsma (red.)

Als kinderen je een zorg zijn : over opvoeding in waarden en normen – Thomas Lickona ; Wessel Ytsma (red.)

7,95 incl. BTW

Auteur: Thomas Lickona ;
Wessel Ytsma (red.)
ISBN10:
ISBN13:
9026618204
9789026618208
Uitgever: Nijkerk : Intro, 1986
Uitgave: Paperback, 179 blz.
Conditie: In goede staat,
een enkele potloodonderstreping

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Over opvoeding in waarden en normen

Beschrijving van de zes fasen van de morele groei vanaf de geboorte tot de volwassenheid, en de consequenties daarvan voor de morele opvoeding.

In dit boek gaat het over de morele ontwikkeling van het kind en hoe ouders en opvoeders het daarbij kunnen helpen zelfstandig te worden, verantwoordelijkheid te dragen en te leren wat goed en kwaad is. Een kind wordt ingeleid in de regels die in een gezin en in de maatschappij gelden. Het zal ermee leren omgaan en ze op hun waarden leren toetsen, besef krijgen van eerlijk en oneerlijk, van recht en onrecht. Lickona hanteert in zijn betoog geen droge theorieën. Op levendige wijze illustreert hij zijn boek met talrijke voorbeelden uit eigen gezins-en werksituatie. Hij baseert zich daarbij op de uitgangspunten van de morele ontwikkeling. Behalve de visie van de bekende psycholoog Kohlberg spelen ook de ideeën van andere wetenschappers een rol, waardoor een breed georiënteerd boek is ontstaan. Er zijn drie hoofddelen: de morele opvoeding en de ontwikkeling van het kind – van baby tot kleuter – van de eerste levensjaren tot in de volwassenheid.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Thomas Lickona ; Wessel Ytsma (red.) ; [vert. uit het Engels: Hans L. Chr. Geluk].
ISBNr: 9026618204 9789026618208

Extra informatie

Gewicht 250 g
Afmetingen 210 × 135 × 18 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Als kinderen je een zorg zijn : over opvoeding in waarden en normen – Thomas Lickona ; Wessel Ytsma (red.)” te beoordelen