Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGezondheid en PsychologieWaarom ik moet liegen tegen mijn demente moeder – Cyrille Offermans

Waarom ik moet liegen tegen mijn demente moeder – Cyrille Offermans

3,95 incl. BTW

Auteur: Cyrille Offermans
ISBN-10:
ISBN-13:
905936113X
9789059361133
Uitgever: Cossee – 2006
Uitgave: Paperback, 112 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Autobiografisch relaas van het omgaan met een dementerende ouder.

Van zeer nabij, met een precisie die liefde verraadt, beschrijft Cyrille Offermans de lotgevallen van zijn oude, dementerende moeder: hoe het begon, met vergeetachtigheid en wantrouwen, hoe moeilijk het is erop te reageren, hoe opname onvermijdelijk werd, hoe haar binnenwereld volledig desintegreerde.
De essayist, die zijn moeder jarenlang heeft helpen verzorgen, probeert haar schijnbaar betekenisloos geworden uitingen als zinvol en menselijk te duiden.

‘Mijn moeder dacht dat het oorlog was, niet bij wijze van vergelijking maar in de bloedserieuze zin van het woord. Zij was gevangen genomen en werd nu door “de vijand” bewaakt. Hoe wij zonder kleerscheuren door de vijandelijke linies waren gekomen en haar hadden gevonden, was haar een raadsel.’

Van zeer nabij, met een precisie die liefde verraadt, beschrijft Cyrille Offermans de lotgevallen van zijn oude, dementerende moeder: hoe het begon, met vergeetachtigheid en wantrouwen, hoe opname onvermijdelijk werd, hoe haar binnenwereld volledig desintegreerde.

Dit is niet de zoveelste klacht over de treurige situatie in de verpleeghuizen. De essayist, die zijn moeder jarenlang heeft verzorgd probeert haar schijnbaar betekenisloos geworden uitingen als zinvol en menselijk te duiden. Uiteindelijk wil hij het onmogelijke:..

Recensie(s):
Als de auteur in 1996 met zijn vrouw tijdelijk bij zijn moeder woont, ontdekt hij dat ze toch wel vergeetachtig aan het worden is. De schijn kon bij korte bezoekjes nog worden opgehouden, maar tijdens dit langere verblijf wordt duidelijk dat er hulp nodig is. Het mentale afbrokkelingsproces gaat heel geleidelijk, soms met een plotselinge verslechtering. Samen met de andere 5 broers en zussen, aangevuld met professionele hulp, proberen ze zo lang mogelijk hun moeder in het oude huis te laten wonen, tot ook dat niet meer mogelijk is. In 2002 is moeder in het verpleeghuis opgenomen. Op een prachtige, liefdevolle manier weet de auteur te verwoorden hoe dit proces verloopt. Het geeft goed weer hoe alle betrokkenen, dementerende zowel als familie, worstelen met het probleem om alles zo zorgzaam mogelijk te doen. Aanbevolen voor iedereen. Pocket; kleine druk.

Drs. Alice Rusch

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

 

Auteur: Cyrille Offermans
ISBNr: 905936113X   9789059361133

Extra informatie

Gewicht 126 g
Afmetingen 19 × 12 × 1 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Waarom ik moet liegen tegen mijn demente moeder – Cyrille Offermans” te beoordelen