Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeschiedenisEen onzer dagen : ‘t voorhistorisch heden – dr. P.J. Bouman (2e druk)

Een onzer dagen : ‘t voorhistorisch heden – dr. P.J. Bouman (2e druk)

4,95 incl. BTW

Auteur:dr. P.J. Bouman
ISBNnr:— geen —
Uitgever:Van Gorcum, 2e druk 1965
Uitgave:Gebonden linnen, 316 blz.
Kwaliteit:In goede staat, met stofomslag

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Een onzer dagen,  ‘t voorhistorische heden

beschrijft de geschiedenis van een dag, van een ‘gewone’ dag, waarop eigenlijk ‘niets gebeurt’. Bevat literatuuropgave.

24 hoofdstukken, ingedeeld naar de klokketijd binnen de 24-uur cyclus van een etmaal, voeren ons binnen in de wereld van het alledaagse, zoals uit iedere krant kan worden afgelezen: in feite een wonderlijke wereld, ontsloten met de sleutels van een speelse fantasie. Langs deze weg dringt de schrijver door in een belevingssfeer, die iedere lezer tot in de kern van zijn eigen ervaringen aanspreekt.

Eerst Eén onzer dagen verduidelijkt ten volle met welke bedoelingen de schrijver de ‘vrije expressie’ zocht, waaraan hij in dit boek een nabeschouwing wijdde.

De grote eenheid in de trilogie, waarvan ook de vorige delen in nieuwe verzorging zijn verschenen, ligt in de uitbeelding van onze hedendaagse samenleving. Waar wetenschap niet toereikend is om de parudoxie, de absurditeit en de tragiek van het menselijk lot in deze tijd weer te geven, meent Boumun eigen wegen te moeten volgen om door middel van ‘verta-Iende waarneming’ de spanwijdte van ons eigentijds bestaan weer te geven. Hem interesseren de verbindingen tussen ‘kleine’ en ‘grote’ geschiedenis, tussen het individuele lot en de abstracties waarop de wetenschappen van de mens gebouwd zijn. Het zoeken naar uitdrukkingsvormen om de grilligheid van deze relaties te benaderen, is door de schrijver nooit anders dan een experiment genoemd. Een experiment flut sterk de aandacht heeft getrokken.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de INLEIDING en covertekst van het boek !

Auteur:dr. P.J. Bouman
ISBNr:— geen —

Extra informatie

Gewicht520 g
Afmetingen215 × 135 × 25 mm
X