Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGemeenteopbouwKerk als water : pleidooi voor een vloeibare manier van kerk-zijn – Pete Ward

Kerk als water : pleidooi voor een vloeibare manier van kerk-zijn – Pete Ward

 3,95 incl. BTW

Auteur: Pete Ward
ISBN10:
ISBN13:
9043507962
9789043507967
Uitgever: Kok, 2003
Uitgave: Paperback, 126 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte
Categorie:

Beschrijving

Pleidooi voor een geheel van netwerken en communicatiestromen binnen de kerk, dat gericht is op degenen die buiten de kerk staan.

Water kan, in tegenstelling tot ijs, stromen en de vorm aannemen van dat waarin het gegoten wordt. Het kan spetteren, overstromen, lekken, borrelen etc.. Hoe kan de kerk net zo vloeibaar en levendig zijn als water? Kenmerkend voor de huidige kerkstructuur (Solid Church) is dat zij grotendeels samenvalt met de plaatselijke gemeente. Kerk is een groep waar je lid van bent, waarvan je de belijdenis onderschrijft, waar je aan meebetaalt. Deze groep is geografisch georganiseerd en dus plaats gebonden.

De vraag is of deze modernistische kerkstructuur nog werkt voor postmoderne mensen. We leven immers in een keuzemaatschappij, waarin onze keuzes eerder geleid worden door vragen als: ‘werkt dit voor mij? en ‘voel ik me hier thuis?, dan door vragen als ‘wat is de belijdenis van deze kerk?’ en ‘waar hoor ik bij door geboorte?’. Pete Ward gaat op al deze ontwikkelingen in en stelt dat de kerk moet zoeken naar een nieuwe structuur. Hij pleit voor een nieuwe reformatie van de kerk waarbij het concept van Solid Church als leidend beginsel wordt losgelaten. Een vloeibare kerk (Liquid Church) biedt een gevarieerd en regelmatig veranderend menu van vieren, gebed, studie en activiteiten. Hij houdt een pleidooi voor een flexibel en gevarieerd kerkleven dat niet alleen aanbiedt waar mensen om vragen, maar ook wat geboren wordt uit de diepte en rijkdom van de christelijke traditie.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Pete Ward
ISBNr: 9043507962 9789043507967

Extra informatie

Gewicht 185 g
Afmetingen 215 × 135 × 11 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kerk als water : pleidooi voor een vloeibare manier van kerk-zijn – Pete Ward” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.