Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGemeenteopbouwDelen in eenheid : omgaan met verschillen in de kerk – Prof.dr. A.Th. van Deursen e.a.

Delen in eenheid : omgaan met verschillen in de kerk – Prof.dr. A.Th. van Deursen e.a.

2,95 incl. BTW

Auteur: Prof.dr. A.Th. van Deursen e.a.
ISBN10:
ISBN13:
9055602027
9789055602025
Uitgever: De Vuurbaak, 2000
Uitgave: Paperback, 133 blz. ; ill.
Conditie: In NIEUW staat

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Omgaan met verschillen in de kerk.

Artikelen vanuit verschillende perspectieven over de beheersing van conflicten binnen met name orthodox-gereformeerde kerkgenootschappen. De orthodox-gereformeerde kerken in Nederland zijn in verandering. De traditionele nadruk op eenheid en loyaliteit lijkt voorzichtig plaats te maken voor diversiteit en individuele keuzevrijheid. Dit kan leiden tot verschillen van inzicht en conflictueuze situaties. In deze bundel analyseren sociale wetenschappers en historici uit de gereformeerde gezindte dit verschijnsel en zoeken werkers uit de praktijk (juristen, predikanten, psychologen) naar manieren van omgaan met verschillen in de kerk.

Kerkelijke conflicten zijn van alle tijden: het Nieuwe Testament maakt er al melding van. Conflicten oplossen vergt tijd, geduld en de bereidheid samen een leerproces aan te gaan. Professionele bemiddelaars met een christelijke achtergrond kunnen hierbij behulpzaam zijn.

(Biblion recensie, Dr. H.C. Stoffels)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Prof.dr. A.Th. van Deursen e.a. eindred.: H.P. Koning ; [cartoons: Dokus].
ISBNr: 9055602027 9789055602025

Extra informatie

Gewicht 230 g
Afmetingen 220 × 150 × 8 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Delen in eenheid : omgaan met verschillen in de kerk – Prof.dr. A.Th. van Deursen e.a.” te beoordelen