Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGemeenteopbouwDe gemeente Gods in functie – Tage Sjoberg (ex-bib)

De gemeente Gods in functie – Tage Sjoberg (ex-bib)

2,95 incl. BTW

Auteur:Tage Sjöberg
ISBN:– – geen – –
Uitgever:Pinkstergemeente
Hoensbroek – 1980
Uitgave:Paperback, 103 blz.
Conditie:In redelijke staat,
binding redelijk goed, tekst schoon,
ex. uitleen Volle Evangelie Kerk
restant stickers en stempel schutblad

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Hij behandelde het thema „Gemeentegroei en evangelisatie”.
Sjöberg zei dat in Europa de kerken georiënteerd zijn op voorgangers. „In het Oosten op de leden. Wij moeten daarom leren taken te verdelen.” Hij bestreed de mening dat men maar moest afwachten en de Geest moest laten werken.

Gebed
Een methode kan best bijbels zijn”, zo stelde hij. Hij noemde bijvoorbeeld het medium televisie een waardevol hulpmiddel bij evangelisatie in onze tijd. „Dat behoeft wel flexibiliteit in ons denken.” Ook hij noemde het gebed een bron van energie voor gemeentegroei. „Wilt u een groeiende gemeente,” zo vroeg hij. „Pas de methode toe van georganiseerd gebed.” Hij noemde als voorbeeld een gebedsen vastenketting, een 24-urige gebedslijn, gebedsgroepen en samenkomsten.

Sjöberg zei dat succes niet afhing van nieuwe aspecten in het evangelie. „Breng een eenvoudig evangelie: Jezus Christus en Die gekruisigd. Men moet zich richten op ongelovigen.” Naast straatevangelisatie noemde hij het organiseren van een banket voor niet-christenen. Christenen mogen slechts komen als ze minstens één ongelovige meebrengen. Zang en getuigenis moeten tijdens die banketten, naast het eten zelf waarschijnlijk, de ruimte scheppen voor gesprekken.

Niet religieus
Een andere mogelijkheid noemde hij de vorming van zogenaamde celgroepen. Sjöberg adviseerde bij het uitnodigen van niet-christenen niet te religieus te zijn. „Zet bijvoorbeeld daarom rustig een asbak op tafel zodat die niet-christenen kunnen roken”. „Deze methode is erg succesvol”, aldus Sjöberg. „Ook de telefoonmethode werkt goed,” zo stelde hij. „Mensen met veel vrije tijd moeten gewoon mensen opbellen.” Naast nog andere mogelijkheden adviseerde hij de geestelijke leidslieden actuele preekonderwerpen te kiezen, bijvoorbeeld over werkloosheid.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de INHOUDSOPGAVE van het boek !

Auteur:Tage Sjöberg (1901-1966)  ; vertaald uit het Zweeds door:  Göte E. Johansson
ISBN:– – geen – –

 

Extra informatie

Gewicht140 g
Afmetingen180 × 120 × 8 mm
X