Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGemeenteopbouwDe diaken in de liturgie – J. Kroeze – (Werkboekjes voor de Eredienst  Nr. 4)

De diaken in de liturgie – J. Kroeze – (Werkboekjes voor de Eredienst  Nr. 4)

1,95 incl. BTW

Auteur:J. Kroeze
ISBN-10:
ISBN-13:
9064952000
9789023908418
Uitgever:Boekencentrum
Uitgave:Paperback, 48 blz.
Conditie:zo goed als nieuw

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorie:

Beschrijving

Werkboekjes voor de Eredienst  Nr. 4

Met literatuur opgave.
Een serie publicaties samengesteld op verzoek van het Samenwerkingsorgaan voor de eredienst van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Konink-rijk der Nederlanden, later op verzoek van het landelijk dienstencentrum van de P.K.N. Onder redactie van o.a.: Ds.W.van Beek, Drs.P.M.J.Hoogstrate, Dr.D.van Keulen, Ds.M.J.Kreeft, Dr.E.Rose en G.Warnink. 

Handzame brochure over praktische thema’s op het gebied van de eredienst.

In deze brochure staat de diaken centraal. En dan vooral de diaken in de liturgie. Merkwaardig eigenlijk, die twee woorden diaken en liturgie bij elkaar in één zin. Want de van oorsprong Griekse woorden diakonie en liturgie zijn naar hun hoofdbetekenis vrijwel synoniem: dienst. Toch klopt het wel! Het Griekse woord diakonos betekent ook kelner. De diaken heeft inderdaad iets van een kelner, die heen en weer loopt, die communiceert tussen binnen en buiten de kerk, wisselt tussen zijn sociale en liturgische functie. De laatste eeuwen werden de diaken sterk betrokken bij vormen van hulpverlening, die gekenmerkt werden door het begrip barmhartigheid. Toen de welvaartsstaat zijn intrede deed en het woord barmhartigheid uit het gezichtsveld verdween, leek het er even op dat de diaken minder nodig was. Hij dreigde dan ook naar de achterhoede te verdwijnen. Maar niets bleek minder waar!

Auteur:J. Kroeze
ISBNr:9064952000  / 9789023908418

 

Extra informatie

Gewicht90 g
Afmetingen150 × 210 × 4 mm