Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGemeenteopbouwAan het woord komen : hoe gemeenteleden van 17 jaar en ouder in gesprek raken met de Bijbel : bouwstenen en gebruiksmateriaal – E.R. Jonker

Aan het woord komen : hoe gemeenteleden van 17 jaar en ouder in gesprek raken met de Bijbel : bouwstenen en gebruiksmateriaal – E.R. Jonker

4,95 incl. BTW

Auteur:E.R. Jonker
ISBN10:
ISBN13:
9023933206
9789023933205
Uitgever:Boekencentrum, 1999
Uitgave:Paperback, 333 blz. ; ill.
Conditie:In goede en nette staat (zgan)

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorie:

Beschrijving

Hoe gemeenteleden van 17 jaar en ouder in gesprek raken met de Bijbel:

Bouwstenen en gebruiksmateriaal .Hoe kan de bijbel in studiegroepen op een aantrekkelijke en aansprekende manier aan het woord komen? Over die vraag gaat dit praktische boek.
Het eerste deel bespreekt bijbelstudiemethoden uit binnen- en buitenland. Het biedt een handzame hermeneutische theorie, waardoor degenen die de catechese of bijbelkring voorbereidden, zelf op ideeën gebracht worden om hun groep met de bijbel en elkaar in een motiverend gesprek te brengen. De theorie dient tevens als kader voor ongeveer honderd werkvormen. Verder komt aan bod hoe een bijbelcatechese voorbereid kan worden en welke soorten vragen daarbij ter sprake komen.
De werkvormen komen in het tweede deel terug in de samenhang van achttien lesopzetten rond elf evangelieverhalen. De betreffende bijbelgedeelten worden in de inleiding uitgelegd; de bijbelbehorende werkbladen met verhalen, afbeeldingen en beknopte informatieve teksten zijn los verkrijgbaar.
De communicatie aanpak en de afwisselingen van informatie met praktisch materiaal maken aan het woord komen tot een werkboek van blijvende waarde. Zowel voor catecheten en studenten theologie die zich in het catechetiseren willen scholen, als voorbetrokkenen bij bijbelkringwerken een toegankelijke gids.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:E.R. Jonker
ISBNr:9023933206 9789023933205

Extra informatie

Gewicht610 g
Afmetingen240 × 160 × 20 mm