Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwZijn verbond en woorden: over doop, belijdenis en avondmaal volgens de klassieke formulieren – Prof.Dr. W. v.’ t Spijker

Zijn verbond en woorden: over doop, belijdenis en avondmaal volgens de klassieke formulieren – Prof.Dr. W. v.’ t Spijker

3,95 incl. BTW

Auteur:Prof.Dr. W. v.’ t Spijker
ISBN-10:
ISBN-13:
9061400449
9789061400448
Uitgever:De Groot-Goudriaan, 1980
Uitgave:Paperback, 159 blz.
Conditie:In redelijk goede staat, zijkant (snee) roestig,
pagina 23/25 onderstreping

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Zijn verbond en woorden

Auteur: W. Van 'T Spijker
ISBN: 9789061400448
Conditie: Goed
Prijs: € 6,51

Bekijk op Bol.com
Categorieën: ,

Beschrijving

Over doop, belijdenis en avondmaal volgens de klassieke formulieren

“Doop, belijdenis en avondmaal zijn voor de kerk en voor de gelovigen, voor vele jongeren vooral, met tal van vragen omgeven.

In dit boekje worden lang niet alle vragen behandeld. Wèl is heel opzettelijk een grote schat van gegevens naar voren gehaald, zoals deze in twee bekende formulieren van de kerk te vinden zijn.

Het gereformeerde doop- en avondmaalsformulier is klassiek. De gereformeerde opvatting over openbare belijdenis is vitaal genoeg om ook vandaag de aandacht te boeien. Daarom is het zinvol die aandacht metterdaad te vragen.

Het kan ons helpen om oude schatten opnieuw te ontdekken en om er bewust uit te leven.”

(Uit het Woord vooraf) 

Boekrecensie
De auteur is hoogleraar in de kerkgeschiedenis aan de Theologische Hogeschool van de Christelijke Gereformeerde Kerken te Apeldoorn. Allereerst bespreekt hij het sacrament van de doop aan de hand van een soort parafrase van het klassiek gereformeerde doopformulier, dat uit de tijd van de reformatie stamt en in zijn kerk en andere (b.v. Hervormde (Ger. Bond) Kerk, Ger. Gemeenten) tot op vandaag de dag gebruikt wordt. Vervolgens als intermezzo beschrijft hij de openbare belijdenis van het geloof, met veel bijzonderheden uit de tijd van de reformatie. Het laatste gedeelte bevat de behandeling van het klassiek gereformeerde avondmaalsformulier. Jammer is dat niet steeds bij de bespreking de tekst van de formulieren is afgedrukt. Voor iedereen binnen de Gereformeerde Gezindte biedt dit in eenvoudige en duidelijke stijl geschreven boek een schat aan achtergrondgegevens bij formulieren die de meesten van eigen horen en lezen kennen.

(De boekensalon)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Prof.Dr. W. v.’ t Spijker
ISBNr:9061400449  9789061400448

 

Extra informatie

Gewicht260 g
Afmetingen222 × 150 × 15 mm
X