Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwZie, Ik maak iets nieuws – Bakht Singh

Zie, Ik maak iets nieuws – Bakht Singh

5,95 incl. BTW

Auteur: Bakht Singh
ISBN-10:
ISBN-13:
9070048302
9789070048303
Uitgever: Evangelische Lektuur Kruistocht
Stichting Literatuur Evangelisatie, 1986
Uitgave: Paperback, 191 blz.
Conditie: In goede en nette staat

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Verhaal en voordrachten van een tot het christendom bekeerde Sikh.

“Zie, Ik maak iets nieuws”. Dat zijn de woorden uit Jesaja 43:19.
Hoe komt het dat er bij ons zo’n groot verschil bestaat tussen wat we geloven en wat we werkelijk beleven? In de harten van vele christenen leeft een sterk verlangen naar de beleving van de eerste christenen, zoals dit is beschreven door de apostelen. Velen strekken zich uit naar wonderen en tekenen, anderen slaan nieuwe wegen in. Het verlangen naar een opwekking is groot. Bakht Singh mocht in de twintigste eeuw beleven, hoe God door zijn dienst honderden gemeenten liet ontstaan. Hij vertelt niet over strovuur belevenissen, maar over een verbazingwekkende doorbraken met blijvende vrucht. Hij toont de praktische weg naar een werkelijke opwekking.

Serietitel: Telos, nr. 190

Inhoud Deel 1
Het probleem van de verspilling; Terugkeer van Gods heerlijkheid; Aanbidding en gemeenschap; Bouwen volgens het hemelse bestel; De ware Leviet; Zonder enige belemmering; De Christus der heerlijkheid; Vragen en antwoorden.

Inhoud Deel 2
De toebereiding van een uitverkoren werktuig; De last voor een nieuw begin; De groei van een plaatselijke gemeente.

Recensie:
Verhaal van Bakht Singh, een Sikh die christen geworden is en het als zijn opdracht ziet om in India overal gemeenten te stichten als resultaat van evangelisatiecampagnes. Singh heeft een goede organisatie tot zijn beschikking. In de eerste helft van het boek is een aantal voordrachten over bepaalde bijbelgedeelten opgenomen. Ze geven een goed inzicht in de principes van Singh. Sterke nadruk wordt er gelegd dat het in ons leven moet gaan om Gods heerlijkheid. De beweging is een reaktie op de dode orthodoxie in de kerken; het gaat om de geloofsomgang met God en de vruchten die daaruit voortvloeien: getuige-zijn; maar ook bijv. een fel verzet tegen de kinderdoop. Dit boekje geeft een goed inzicht in het ontstaan van deze opwekkingsbeweging in India en de gevolgen daarvan in het persoonlijk en kerkelijk leven. Maar ook in het leven van de hoofdpersoon van het boek. De lezers van deze uitgave zullen we moeten zoeken in de prot.-chr. hoek en de vrije groepen.

Auteur: Bakht Singh
ISBNr: 9070048302  9789070048303

Extra informatie

Gewicht 180 g