Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwVoor ik het vergeet – Karel Hoekendijk (gesigneerd)

Voor ik het vergeet – Karel Hoekendijk (gesigneerd)

4,95 incl. BTW

Auteur:Karel Hoekendijk
ISBNr:— geen —
Uitgever:Lektuurfonds “Stromen van Kracht, ca. 1975]
Uitgave:Paperback, 138  blz.
Conditie: In goede en nette staat
GESIGNEERD EXEMPLAAR

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Waddenzee. Vaargids 3

Auteur: Ben Hoekendijk
ISBN: 9789059610682
Conditie: Nieuw
Prijs: € 7,90

Bekijk op Bol.com
Categorieën: ,

Beschrijving

Dit boek is een langs de levensweg bijeen gelezen boeket herinneringen, ervaringen, meningen, ideeën; willekeurig verzameld door mijn vrienden. Natuurlijk valt er veel meer te verhalen, maar nu eerst dit, voor ik het vergeet.

GESIGNEERD EXEMPLAAR

De zendeling die primitieve volken bezoekt, dient zijn boodschap niet van bovenaf, corrigerend, te brengen, maar in zijn benadering behoedzaam trachten deze volken te begrijpen en naar hen te luisteren. Er wordt in de verkondiging te veel en te arrogant gesproken en te weinig geluisterd, in liefde benaderd, gepoogd in het primitieve en oeroude denken af te dalen. Er is zoveel haast, zoveel ongeduld in de zending, zoveel hoogmoed ook. Wij komen zo nadrukkelijk be-Iéren, be-schaven, onderwijzen, wij maken zo vreselijk duidelijk dat wij het bij het rechte eind hebben en zij zo dom, zo vèr van de waarheid, onze waarheid, zijn.

Wij zullen onmogelijk succesvol missioneren als wij niet eerst tenminste de taal leren, de geschiedenis van het volk bestuderen, hun gewoonten verstaan, binnendringen in hun riten en gebruiken, hun vreugden en angsten leren kennen, de demonieën waartegen zij zich weren. Wij komen haastig, haastig, zien de arme heidenen meewarig aan en zeggen ons zegje. Wij vergeten dat wij ons met ons witte denken stellen tegenover culturen en sub-culturen die honderden, duizenden jaren oud zijn, ouder dan het Christendom. Onze Hollandse ondernemingsgeest, onze manier van aanpak, is fors en direkt, zonder omwegen, ook in de zending en wij vergeten dat oude volken andere tempi, andere rythme’s kennen

Auteur:Karel Hoekendijk (1904-1987)
ISBNr:— geen —

Extra informatie

Gewicht200 g
Afmetingen205 × 135 × 10 mm