Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwVoor de strijd geboren : 31 studies over de geestelijke strijd – R. Arthur Matthews

Voor de strijd geboren : 31 studies over de geestelijke strijd – R. Arthur Matthews

2,95 incl. BTW

 Auteur: R. Arthur Matthews
ISBN-10:
ISBN-13:
9070048337
9789070048334
 Uitgever:   Evangelische Lektuur Kruistocht, 1987
ism Overzeese Zendingsgemeenschap
 Uitgave: Paperback, 156 blz.
 Conditie: In goede en nette staat

Op voorraad

Beschrijving

Pleidooi voor een strijdbare houding en vechtlust voor de christenen die hun geloof willen beleven.

Voorwoord Anne van der Bijl

In 31 studies over de geestelijke strijd brengt Matthews een belangrijke boodschap voor de hedendaagse gemeente. Hij roept christenen op om te gaan doen wat er van hen verwacht wordt: als soldaat deel te nemen aan de geestelijke oorlogvoering en de strijd aan te gaan. De dagboekvorm maakt het boek bij uitstek geschikt voor gebruik in stille tijd of gesprekskring.

Voor de strijd geboren heeft een boodschap die de gemeente van onze tijd over het algemeen nauwelijks te horen krijgt. Tegenwoordig ligt er in de prediking zoveel nadruk op het eigen geestelijk leven en de persoonlijke vrede, dat de meeste christenen vergeten zijn wat er van hen verwacht wordt, nl. als soldaten deel te nemen aan de geestelijke oorlogvoering. Het boek roept op, niet tot de aftocht of tot onderduiken voor de tegenstand van satan, maar tot strijd.
De hoofdstukken werden voor het merendeel geschreven als artikelen voor ‘Wast Asia Millions’, het tijdschrift van de Overzeese Zendingsgemeenschap. Het was de bedoeling dat ze één voor één gelezen zouden worden. Daarom hebben wij de hoofdstukken in dagboek-vorm gerangschikt en we kunnen u aanbevelen het boek als zodanig te lezen. Als u meer wilt dan een oppervlakkig geestelijk leven, sta dan de Heilige Geest dan toe door deze bladzijden een ommekeer te bewerken in uw visie en prioriteiten.

Over de schrijver
Als zoon van een zendelingenechtpaar bracht Arthur Mathews zijn kinderjaren in China door, terwijl hij tijdens zijn jeugdjaren op een boerderij in Australië werkte. Zijn opleiding kreeg hij aan het Melbourne Bijbelinstitituut, maar door allerlei ervaringen en beproevingen ontving hij van de Heer een opleiding die een leven lang duurde. Bijvoorbeeld door de jaren die hij diep in de binnenlanden van China als zendeling doorbracht en door zijn dienst in het Indiase leger tijdens de tweede wereldoorlog; daarnaast door vier jaar huisarrest met vrouw en kind in communistisch China en door zijn jarenlang leiderschap in de gelederen van de Overzeese Zendingsgemeenschap; tenslotte door zijn laatste strijd, het lijden en wegteren door een ziekte die de spieren verlamt. Hij overleed op 29 juli 1978, 66 jaar oud.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

 Auteur: R. Arthur Matthews
ISBNr: 9070048337    9789070048334

Extra informatie

Gewicht 170 g
Afmetingen 185 × 122 × 15 mm