Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwVoetsporen : memoires (tweede deel) – Karel Hoekendijk

Voetsporen : memoires (tweede deel) – Karel Hoekendijk

4,95 incl. BTW

Auteur:Karel Hoekendijk
ISBN:– – g e e n – –
Uitgever:Stromen van Kracht, 1986
Uitgave:Paperback, 171 blz.
Conditie:In redelijk goede en nette staat,
teksten op schutblad

Op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Memoires (tweede deel)

Karel Hoekendijk (Apeldoorn, 1 december 1904 – 16 juni 1987) was een Nederlandse evangelist. Hij was de oprichter en leider van de opwekkingsbeweging Stromen van Kracht.

In 1953 werd Hoekendijk ernstig ziek. Volgens eigen zeggen kwam er toen een gelovige vrouw die hem de handen oplegde en bad in de naam van Jezus Christus voor genezing. Hoekendijk claimde uit bed te zijn opgestaan en helemaal gezond te zijn geworden. Twee dagen later onderging hij een ervaring die bekendstaat als de doop met de Heilige Geest en sprak daarna in tongen.

Een gereformeerde ouderling in Utrecht, die van de wonderbaarlijke genezing en roeping gehoord had, belegde een samenkomst in Utrecht en verzocht Hoekendijk ten overstaan van wat vrienden te vertellen wat God gedaan had. Op die avond was er een totaal verlamde man gebracht, namelijk Frits Waning uit Deventer. Tot Hoekendijks verbazing stond na het gebed de patiënt op van zijn stoel, bewoog zich naar alle kanten en was geheel genezen.

Voortaan werden in Utrecht wekelijks bijeenkomsten gehouden. Andere plaatsen volgden al snel. De nieuwe beweging heette aanvankelijk Levend Water, maar vanaf mei 1954 Stromen van Kracht. Onder dezelfde naam verscheen een maandblad. Stromen van Kracht wilde een beweging zijn en geen nieuwe kerk. Na drie jaar echter liet Hoekendijk zich in water dopen door de Nederlands-hervormd predikant J. Starrenburg. Daarna werden overal in het land doopdiensten gehouden. De kerken, die zich aanvankelijk sympathiek tegenover de beweging hadden opgesteld, keurden dit af en distantieerden zich van Stromen van Kracht.

De twee zonen van Hoekendijk, Frans en Ben, en ook zijn dochters deden volop mee. De veertiendaagse bijbelcursussen van Hoekendijks vrouw Elisabeth werden een begrip binnen en buiten de beweging. Daarin werd het gebruik van de negen Geestesgaven bestudeerd en aangemoedigd om te gebruiken. Anders dan in de oudere pinkstergroepen, die te passief werden geacht, werd in Stromen van Kracht gesproken van “uitstappen in geloof”.

Stromen van Kracht werkte aanvankelijk los van de eerder ontstane pinkstergemeenten en kreeg daarom veel kritiek van verschillende kanten. Hoekendijk werd door anderen een “valse profeet” genoemd.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de INHOUDSOPGAVE van het boek !

Auteur:Karel Hoekendijk (1904-1987)
ISBN:– – g e e n – –

 

Extra informatie

Gewicht215 g
Afmetingen205 × 135 × 11 mm