Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGezondheid en PsychologieVader, wie ben ik? : identiteit, geborgenheid en zekerheid – Henk Rothuizen

Vader, wie ben ik? : identiteit, geborgenheid en zekerheid – Henk Rothuizen

1,95 incl. BTW

Auteur: Henk Rothuizen
ISBN-10:
ISBN-13:
9060673972
9789060673973
Uitgever:   Stg. Rafaël, 1986
Uitgave: Paperback, 116 blz.
Conditie: In goede en keurig nette staat

Op voorraad

Beschrijving

Uitgaande van de gelijkenis van de verloren zoon mediteert de auteur over identiteit, geborgenheid in het ouderlijk huis en zekerheid als kenmerk van het leven in gehoorzaamheid aan de Vader.

Dit eenvoudige boekje is het werk van iemand die gevonden heeft wat hij voordien zo pijnlijk miste: het besef van eigen identiteit, geborgenheid en zekerheid. De schrijver gaat uit van de gelijkenis van de verloren zoon, die volgens hem beter de gelijkenis van de wachtende vader kan worden genoemd. Zonder op exegetische kwesties in te gaan, vertelt hij over de vader en diens heimelijke bedoeling, over de identiteit van de beide jongens (twee heel uiteenlopende karakters), over geborgenheid in het ouderlijk huis en over zekerheid, opgevat als leven vanuit de eigen identiteit, geborgenheid en gehoorzaamheid aan de Vader. De auteur, leider van de gemeenschap Rafaël in Hoogblokland, heeft het boekje zo geschreven dat het volwassenen kan worden aanbevolen.

Veel christenen worstelen met de vraag wie ze eigenlijk zijn, ofwel met hun identiteit.

Als onze identiteit duidelijk is, ligt er op de bodem van onze persoonlijkheid een diepe zekerheid. Daardoor kunnen we moeilijkheden het hoofd bieden en komt ons ‘koppie’ altijd weer boven.

Problemen in gezin en samenleving, ook in de gemeente van Jezus Christus, zijn vaak terug te voeren op onzekerheid omtrent je identiteit. Hoewel daar met psychologische begeleiding wel iets aan te doen is, vinden we pas een diepe innerlijke zekerheid als we een relatie hebben met God, de Vader.

‘Naar de mate dat je de Vader leert kennen,’ zegt Henk Rothuizen, ‘leer je jezelf kennen. En naar de mate dat je je door God aanvaard weet, zul je anderen aanvaarden.’

Henk Rothuizen is Hoofd Nazorg bij de Evangelische Omroep en voorganger van de Rafaëlgemeente ‘Church On The Way’ in Rotterdam.

Bezie jezelf in Gods licht en Hij zal meer van zichzelf laten zien.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Henk Rothuizen
ISBN: 9060673972 / 9789060673973

Extra informatie

Gewicht 95 g
Afmetingen 180 × 108 × 11 mm