Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwTussen tekst en preek : meditatieve schetsen voor de verkondiging – W.H. Velema

Tussen tekst en preek : meditatieve schetsen voor de verkondiging – W.H. Velema

2,95 incl. BTW

Auteur:W.H. Velema
ISBN10:
ISBN13:
9024208181
9789024208180
Uitgever:J.H. Kok, 1976
Uitgave:Gelamineerde hardcover, 151 blz.
Kwaliteit:Boek goed, kaft in redelijk goede staat

Op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

De bundel bevat 36 meditatieve schetsen voor de verkondiging, van de hand van de Apeldoornse professor.

Deze bundel verraadt een eerlijke omgang met de Heilige Schrift, die duidelijk méér is dan een stuk literatuur van Oud-Israël, namelijk het Woord van de levende en eeuwige God.

Velema gaat duidelijk niet uit van het beginsel der bronnensplitsing, maar stelt zich op het standpunt van de eenheid van heel de Schrift. Daardoor gaat hier de rijkdom van de woorden in hun onmiddellijke en in hun bredere context je vanzelf toestralen. Wanneer bijv. gewezen wordt op de vreugde van het Paradijs aan het begin van het boek Genesis en op de doodskist aan het einde ervan, dan is hier de conclusie: Ergens in het boek moet een wending gekomen zijn. Die is er ook: de zondeval.

Deze beschouwing van de woorden in het geheel van de Heilige Schrift brengt ook mee, dat krachtig de lijnen worden doorgetrokken van het Oude Testament naar het Nieuwe. Zo ontvouwen zich dan, zonder behulp van een onverantwoorde allegorese, toch bijzondere diepten.

De schrijver blijft in deze bundel schetsen voorts niet hangen in een abstracte exegese, maar schenkt in ruime mate aandacht aan de toepassing door de kennelijk vooronderstelde vraag: wat heeft dit woord ons hier en nu te zeggen? Wij kunnen dus vaststellen dat hij zeer zorgvuldig bezig is met het Woord.

Zie voor verdere TOELICHTING het VOORWOORD in het boek !

Auteur:dr. W.H. Velema
ISBNr:9024208181 9789024208180

Extra informatie

Gewicht262 g
Afmetingen215 × 140 × 15 mm
X