Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwSleutelwoorden van de bijbel : In het licht van het Onze Vader – H. van Praag

Sleutelwoorden van de bijbel : In het licht van het Onze Vader – H. van Praag

2,95 incl. BTW

Auteur:H. van Praag
ISBN-10:
ISBN-13:
9023912306
9789023912309
Uitgever:Boekencentrum, 1972
Uitgave:Paperback, 64 blz.
Conditie:Zo goed als nieuw

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

In het licht van het Onze Vader

Uit de rijkdom van de bijbel, het boek van het handelen Gods, heeft drs. H. van Praag met gelukkige greep het `Onze Vader’ genomen, omdat daarin geconcentreerd een aantal ‘sleutelwoorden van de bijbel’ samen ons gegeven worden. Misschien zet iemand hier een vraagteken. Is het zo gelukkig om nu net dat gebed, zo vaak gezegd, zo vaak bijna mechanisch herhaald, dat het afgesleten raakte te nemen? Ja, juist daarom is het zo goed, dat wij dat aloude gebed weer leren spellen, voorzichtig, met open ogen. Eén voor één worden de woorden opgenomen, in het licht gezet. Door de bijzondere manier, waarop drs. Van Praag de woorden in verband zet en klinken laat, gaan wij opnieuw horen wàt er gezègd wordt. En van ‘t ene woord komt het andere; er ontstaat een dialoog, want wellicht hoort en ziet een mede-lezer wat anders.
Dit boekje helpt ontdekken als die Schriftgeleerde van wie Jezus zegt, dat hij uit zijn schat oude en nieuwe dingen voortbrengt. Dan ontdekken wij dat scheppende Woord, dat creativiteit verwekt en hoorders tot daders maakt.

Dit boekje wordt uitgegeven in overleg met de mannen van de ‘Kom over de brug aktie 1972′. Zij willen de christenen in Nederland brengen tot bezinning over het handelen van God met onze wereld en hen bewegen `daders van het Woord’ te zijn, ook door `over de brug’ te komen omdat God van zijn kant ‘over de brug gekomen is’.
Voor wie niet alleen geven wil, maar ook zich bewust wil worden waarom hij zijn bijdrage zal geven voor het werk van Gods kerk in de wereld, kan dit boekje wellicht een goede handreiking zijn.

W. C. van Unnik,  voorzitter van het Nederlands Bijbelgenootschap

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:H. van Praag
ISBNr:9023912306   9789023912309

Extra informatie

Gewicht93 g
Afmetingen200 × 120 × 7 mm
X