Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwSara waar ben je? : de positie van de vrouw in reformatorisch perspectief – Vera Tukker

Sara waar ben je? : de positie van de vrouw in reformatorisch perspectief – Vera Tukker

4,95 incl. BTW

Auteur: Vera Tukker
ISBN10:
ISBN13:
9033604604
9789033604607
Uitgever: De Banier, ©1999
Uitgave: Paperback, 141 blz.
Conditie: Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorieën: ,

Beschrijving

De positie van de vrouw in reformatorisch perspectief 

Vera Tukker: Ik leer nog steeds in het voorrang geven aan de man, je schikken als vrouw

En dan besluit u een boek te gaan schrijven over de positie van de vrouw in reformatorisch perspectief.

“Nou nee, dat idee is ook van Otte afkomstig. Eerst was ik niet zo enthousiast, ik ben niet zo vrouwachtig. Eigenlijk werk ik liever met mannen. Met enkel vrouwen krijg je snel kletserigheid en naijver, dat vind ik een wanhoop. Maar ja, Karel had het graag, hij is een vriend van ons, dan zeg je niet graag nee. Het boekje is bedoeld voor de vrouwen van de gereformeerde gezindte, zoals Karel altijd zo deftig zegt, die moeite hebben met het toepassen van de Bijbel op zichzelf in deze tijd. Mensen die niet in de Bijbel geloven, zullen er geen biet van begrijpen en het idioot vinden dat je als vrouw vandaag zo probeert te leven.”

Hebt u niet de indruk dat een toenemend aantal vrouwen binnen de gereformeerde gezindte langzamerhand datzelfde gevoel heeft?

“Ik vrees van wel. Het gaat erom of we de bijbelse weg willen gaan. Vrouwen die dat proberen, hoop ik in mijn boekje vanuit de Bijbel wat aan te reiken. Ik heb geen idee of dat gelukt is, maar Karel vond het wel goed zo, dus vooruit. Als je de omgeving tot voorbeeld neemt, glijd je heel snel af. Ook in de gereformeerde gezindte zie je een sterke tendens om het krijgen van kinderen uit te stellen. Eerst een baan, om voor het huis en de spulletjes te sparen. Ben je er als vrouw aan gewend geraakt zelf geld te hebben, dan is het moeilijk om financieel afhankelijk te zijn van je man. Dat heb ik ook. Als ik iets kan geven van wat ik zelf heb verdiend, is dat anders dan wanneer ik het met geld van m”n man betaal.”

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Vera Tukker
ISBNr: 9033604604 9789033604607

Extra informatie

Gewicht 160 g
Afmetingen 200 × 125 × 12 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sara waar ben je? : de positie van de vrouw in reformatorisch perspectief – Vera Tukker” te beoordelen