Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwProfetenspiegel – ds. Chr.W.J. Teeuwen

Profetenspiegel – ds. Chr.W.J. Teeuwen

3,95 incl. BTW

Auteur: ds. Chr.W.J. Teeuwen
ISBNr: — geen —
Uitgever: J.H. Kok, 1956
Uitgave: Gebonden linnen softcover, 127 blz.
Kwaliteit: In goede en nette staat,
met stofomslag

Op voorraad

Beschrijving

Een twintigtal profeten worden in dit mooie boek voor het forum getrokken, waarbij de actualiteit van hun boodschap wordt weergegeven in de taal van onze tijd.

Ds. Teeuwen noemt het: “Profetenspiegel” – een spiegel waarin we iets van onze tijd zien en, let wel, vooral iets van ons zelf. De profetentaal is niet verouderd, ze hebben ook nu – en vooral nu – iets te zeggen. De profeten riepen terug tot God en Zijn dienst – in onze tijd van vervlakking is hun roepstem dáárom zo actueel. Het komt er nu maar op aan, hoe we in deze spiegel kijken.

De auteur heeft zich bij het schrijven ingesteld om bij jonge mensen interesse voor de profeten te wekken, maar ook ouderen worden er door aangesproken.

Profeten zijn geen mensen uit het verleden, maar, mannen van het heden, die ook voor onze verwarde tijd een woord, een woord Gods hebben.

Dit geschrift van Ds. Teeuwen kan U zeggen, hoe profeten bazuinen Gods zijn.
Een fijne karakteristiek wordt ons hier geboden van een twintigtal Godsmannen, die nooit moede worden om het volk tot God terug te roepen. Deze weg terug is ook voor onze tijd de enige oplossing in de nood van het wereldleven. In deze profetenspiegel zult U vinden iets van Uw tijd en — van U zelf. Het is echter de grote vraag, hoe Gij in deze spiegel kijkt. De schrijver heeft de oude Godsmannen weer nieuwe kleur .gegeven, en ook de buitenkerkelijke mens zal willen luisteren naar deze stem. Jong en oud, kerkelijken en buitenkerkelijken worden door dit boek aangesproken. Het is waard gelezen en herlezen te worden.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: ds. Chr.W.J. Teeuwen ( 1898-
ISBNr: — geen —

Extra informatie

Gewicht 225 g
Afmetingen 218 × 144 × 13 mm