Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwOp weg naar een nieuwe wereld – Hal Lindsey

Op weg naar een nieuwe wereld – Hal Lindsey

2,95 incl. BTW

Auteur: Hal Lindsey
ISBN-10:
ISBN-13:
9024502594
9789024502592
Uitgever: Novapres – 1973
Uitgave: Paperback, 271 blz.
Conditie: In redelijk goede staat

Op voorraad

Beschrijving

Hal Lindsey was de zoon van Percy Lindsey and Daisy Freeman. Op het moment dat hij werd opgeroepen voor de Oorlog in Korea studeerde hij aan de Universiteit van Houston.

Na zijn diensttijd ging hij als sleepbootkapitein op de Mississippi aan de slag.
Na het op een op de klippen lopen van zijn eerste huwelijk dacht Lindsey er serieus over om zelfmoord te plegen. Deze plannen waren al in een ver gevorderd stadium toen Lindsey in zijn hotelkamer het Gideon Nieuwe Testament in handen kreeg. Gideon International is een evangelische zendings organisatie die vooral bekend is omwille van de Bijbel en in het bijzonder het Nieuwe Testament dat in bijna alle hotelkamers ter wereld terug te vinden is in of op het nachtkastje.
Hal Bekeerde zich tot het Christelijke geloof en werd een fanatiek Bijbellezer met een bijzondere interesse in de profetieën. Hij zag in de toenmalige (jaren 50) wereldtoestanden een vervulling van die profetieën en dat overtuigde hem dat de Bijbel werkelijk ‘Het woord van God’ is. In 1958 ging Lindsey een opleiding volgen aan het Theologisch Semenarie van Dallas, waar hij met een Theologische graad afstudeerde.

Recensie(s)
De auteur denkt dat de oud- en nieuwtestamentische profetische voorspellingen in onze huidige tijd tot vervulling komen. Hij levert daartoe het bewijs voor het bijbelboek “De openbaring van Johannes” in de vorm van een kommentaar: na eerst een bijbelfragment (meestal in de NBG-vertaling) geeft Lindsey zijn kommentaar waarin hij de bijbelse boodschap rijkelijk naïef direkt identificeert met de huidige maatschappelijke en politieke situatie (dreigende atoomoorlog, gele gevaar). Dit helder geschreven en overzichtelijk gedrukte boek zal ongetwijfeld herkenbaar zijn voor aanhangers van diverse sectarische stromingen, zoals bijv. Jehova-getuigen en groepen uit de Jesus Movement. Anderen zullen zich aan dit geschrift ergeren.

(NBD|Biblion recensie, C. Bergstrom)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Hal Lindsey
ISBNr: 9024502594  9789024502592

Extra informatie

Gewicht 365 g
Afmetingen 205 × 135 × 25 mm