Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwIntercity bestemming Pasen : een reisgids voor de Goede Week – Nynke Dijkstra, Age Kramer, Dio van Maaren

Intercity bestemming Pasen : een reisgids voor de Goede Week – Nynke Dijkstra, Age Kramer, Dio van Maaren

 3,95 incl. BTW

Auteur: Nynke Dijkstra,
Age Kramer, Dio van Maaren
ISBN-10:
ISBN-13:
9061738989
9789061738985
Uitgever: Sync. Creatieve Producties, 2006
Uitgave: Hardcover, 94 blz.
Kwaliteit: In NIEUW staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Hou me op de hoogte

Beschrijving

‘Intercity bestemming Pasen’ is een project waarbij gemeenteleden en parochianen worden ingeschakeld om mensen die over de rand van de kerk naar binnen proberen te kijken te betrekken bij het beste wat de kerk te bieden heeft: de vieringen in de Goede Week.

Voor dit project zijn uitnodigingen gemaakt in de vorm van een (symbolisch) treinkaartje met de tijden en locaties van de vieringen in de kerk. Ook is er een mooi boekje uitgegeven: Intercity bestemming Pasen. Het boekje gebruikt de metafoor van de treinreis: we gaan met elkaar op reis langs alle stations van de Goede Week: Palmzondag, Witte donderdag, Goede Vrijdag, de Paasnacht, om tenslotte uit te komen op Paasochtend. Een route met aansprekende teksten.

Het materiaal van het project Intercity bestemming Pasen (afk: IbP) leent zich ook goed voor een aantal catechesebijeenkomsten over de Goede Week en Pasen. Het Protestants Dienstencentrum Utrecht heeft hiervoor een (kort) catecheseproject rond de thematiek van het project ontwikkeld.

Het is een catecheseproject geworden van 3 of 4 bijeenkomsten. Het is bedoeld voor catechese groepen met 15-17 jarigen in de weken voorafgaand aan de Goede Week. De doelstelling van dit catecheseproject is om aan de hand van het project Intercity bestemming Pasen de catechisanten te leren welke bijbelse verhalen centraal staan in de Goede Week en welke zeggingskracht ze voor mensen kunnen hebben.

We geven u de suggestie mee om catechisanten te stimuleren hun vrienden en vriendinnen uit te nodigen in de Goede Week en Pasen mee naar de kerk te gaan, maar dat is niet het (hoofd)doel van het catecheseproject. We maken wel dankbaar gebruik van al het materiaal dat voor het Intercity project is uitgegeven.

Uitgegeven door de Raad van Kerken in Nederland i.s.m. de Katholieke Bijbelstichting

Zie voor verdere TOELICHTING ook de INTRODUCTIE van het boek !

Auteur: Nynke Dijkstra, Age Kramer, Dio van Maaren
ISBNr: 9061738989 9789061738985

Additional Information

Weight 410 g
Dimensions 205 × 205 × 10 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Intercity bestemming Pasen : een reisgids voor de Goede Week – Nynke Dijkstra, Age Kramer, Dio van Maaren” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.