Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwIk ben niet meer “zo” : getuigenis van een genezen homosexueel – Johan van der Sluis, Opgetekend door: Johan Th. Bos (Herzien)

Ik ben niet meer “zo” : getuigenis van een genezen homosexueel – Johan van der Sluis, Opgetekend door: Johan Th. Bos (Herzien)

 2,95 incl. BTW

Auteur:
Opgetekend door: 
Johan van der Sluis
Johan Th. Bos
ISBN-10:
ISBN-13:
9060671511
9789060671511
Uitgever: Gideon – herzien
Uitgave: Paperback, 94 blz.
Conditie: In redelijk goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Hou me op de hoogte

Beschrijving

Van de achterflap: Het homofiele milieu is de tragische wereld van een half miljoen Nederlanders. Een wereld waarin geluk een schaars artikel is. Er heerst onrust, angst en eenzaamheid …Een van hen (Johan van der Sluis) liet zijn verhaal optekenen door Johan Th. Bos. Het is een getuigenis van Gods kracht in het leven van een mens.

——-

“Ik ben niet meer ‘zo’. Getuigenissen van een genezen homoseksueel” is de titel van het boek dat Johan van de Sluis publiceert in 1969. Hij is zelf dan al geruime tijd actief geweest in de homoscene, maar onder invloed van het christelijke geloof komt hij uiteindelijk tot inkeer. Hij bezoekt verschillende conferenties over homoseksualiteit en geloof in Amerika. Geïnspireerd door deze conferenties, richt hij in 1975 in Amsterdam de stichting Evangelische Hulpverlening aan Homofielen (EHAH) op. Volgens de advertentietekst van de EHAH in de Nieuwe Leidsche Courant uit 1977 is dat een “Gespreks/begeleidings buro voor hen die bevrijding/genezing van homofilie zoeken”.

Het lukt Raph Creemers zijn homoseksuele gevoelens te onderdrukken en hij trouwt. Uit het huwelijk komen vier kinderen. Van zijn hand verschijnt in 1984 het boek: “Vader, Vergeef het Mij”, over zijn innerlijke strijd met homoseksuele gevoelens. Op dit boek komen zoveel reacties van gelovige homoseksuelen, die zich in deze problematiek herkennen, dat Raph besluit zelf een evangelische stichting op te richten: Een Nieuwe Schepping. Het loopt storm met mensen die hulp zoeken en vanwege de grote vraag opent de hulpinstantie zelfs een eigen hotel in Hellendoorn. De stichting ziet homoseksualiteit als scheefgroei en door middel van therapieën worden de cliënten weer “recht gezet”.

Auteur:     Johan van der Sluis, Opgetekend door:  Johan Th. Bos
ISBN10:    9060671511 /  9789060671511

Additional Information

Weight 115 g
Dimensions 190 × 120 × 9 mm

WIJ ZIJN MOMENTEEL OP VAKANTIE tot 29-03-2019 ! ! ! Uw eventuele bestelling in deze periode wordt (pas) na 29-03-2019 verzonden!!! Sluiten

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.