Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBoeken bij de BijbelHoren, zien en . . . doen! : 26 Bijbelstudies over de brief van Jakobus

Horen, zien en . . . doen! : 26 Bijbelstudies over de brief van Jakobus

2,95 incl. BTW

Auteur: Peter van Zijp, Aad de Jonge
ISBN-10:
ISBN-13:
9033811251
9789033811258
Uitgever: Stg. Youth for Christ-Nederland
Uitgave: Paperback,  108 blz.
Conditie: In redelijk goede staat

1 op voorraad

Beschrijving

26 Bijbelstudies over de brief van Jakobus

Bij het leven als christen speelt de bijbel een enorm belangrijke rol. Het bestuderen van de bijbel is echter niet altijd even gemakkelijk.

Dit boekje is geschreven om je bij het bestuderen te helpen. Het geeft een systematische behandeling van het bijbelboek Jakobus.

In 13 studies wordt de tekst van de Jakobus-brief besproken. Daarnaast zijn er 13 zogenaamde thema-studies n.a.v. de tekstgedeelten. In totaal 26 verschillende studies, geschikt en bestemd voor o.a. bijbelkringen, catechisaties en persoonlijke studie. Elke studie wordt afgesloten met een aantal vragen.

Uitgave in samenwerking met de Vereeniging tot Verspreiding der Heilige Schrift en de Bijbel Kiosk Vereniging.

Recensie(s):
Studieboekje voor christelijke jongeren (Youth for Christ) met de nodige vorming tot bijbellezen; met name voor catechisatie en in bijbelkringen. De Jakobusbrief (in NBG-vertaling ’51) wordt voor een eenvoudig verstaan in 13 tekstgedeelten besproken. Telkens een vers-voor-vers verheldering met vragen ter bezinning. Daarop een vrome, vrij genuanceerde bespiegeling, ook met vragen. De behoefte om vrijwel ieder woord te vrijwaren voor kritiek sluit menige weg af naar de “denkvernieuwing”, die overigens wordt bepleit. Ook enkele hachelijke problemen komen vnl. in vraagvorm voor. Heel irenisch dus. Duidelijke druk.

(NBD|Biblion recensie, J. Klein)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Peter van Zijp … [et al.] ; Aad de Jonge (eindredactie).
ISBNr: 9033811251 / 9789033811258

Extra informatie

Gewicht 180 g
Afmetingen 210 × 150 × 8 mm