Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwHoe Lief Heb Ik Uw Wet! : de Eeuwige Torah tussen Oude en Nieuwe Verbond – Willem J. Ouweneel

Hoe Lief Heb Ik Uw Wet! : de Eeuwige Torah tussen Oude en Nieuwe Verbond – Willem J. Ouweneel

9,95 incl. BTW

Auteur:Willem J. Ouweneel
ISBN10:
ISBN13:
9063533691
9789063533694
Uitgever:Medema, 2001
Uitgave:Paperback, 302 blz.
Conditie:In redelijk goede staat, een aantal regels met potlood onderstreept

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Hoe Lief Heb Ik Uw Wet!

Auteur: W. J. Ouweneel
ISBN: 9789063533694
Conditie: Als nieuw
Prijs: € 22,10

Bekijk op Bol.com
Categorieën: ,

Beschrijving

De eeuwige Torah tussen Oude en Nieuwe Verbond.

Zijn het Oude Verbond en de Mozaïsche Torah afgeschaft of niet? Wat is de relatie tussen de Mozaïsche Torah en de Messiaanse Torah? Waarom hield Paulus de Mozaïsche Torah? Was dit zijn plicht, een zwakheid, gewoonte, zonde of legitieme concessie? Deze en nog tientallen andere vragen worden beantwoord in dit studieboek.Een talmied (discipel) van Jezus op aarde te zijn in de tegenwoordige eeuw – wat is er groter dan dat. De geringste in het koninkrijk is groter dan de grootste van alle profeten, zegt de Heer. De torah (wet) wees vooruit naar Johannes, dat is groots. Johannes wees naar Christus, dat is grootser. Maar het grootste is te behoren tot Christus. Een nauwkeurige, diepgaande theologische studie over de betekenis van de thora voor christenen, met name ook joodse christenen. De verhouding tussen het Oude en Nieuwe Testament bestaat voor Ouweneel niet in tegenstelling, maar in continuiteit. Want er is slechts een, eeuwige, door God geschonken thora, die te allen tijde van kracht is voor Gods volk. Een Messias-belijdende jood is dus niet van godsdienst veranderd, maar is gekomen tot de vervulling van zijn joodse geloof. Het probleem dat het christelijke en joodse geloof toch grote verschillen vertonen, lost Ouweneel op door aan te nemen dat de thora in de loop der geschiedenis van gestalte verandert. In hoofdzaak onderscheidt hij drie van zulke ‘gestalten’: de Mozaische, Messiaanse en Milleniale thora. De Messiaanse tijd van de nieuwtestamentische geboden biedt een verrijking van de Mozaische Tora; de Millenniale Tora heeft betrekking op de voorspelde duizendjarige periode waarin Christus regeert.

De vraag of niet-joodse christenen de ceremoniele geboden van de thora moeten onderhouden, beantwoordt hij ontkennend: het zijn tijdelijke geboden.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Willem J. Ouweneel
ISBNr:9063533691 9789063533694

Extra informatie

Gewicht400 g
Afmetingen197 × 135 × 20 mm