Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwHoe krijgt de bijbel betekenis? : Semiotiek toegepast op bijbelse teksten – C.M. Overdulve & C.J. den Heyer

Hoe krijgt de bijbel betekenis? : Semiotiek toegepast op bijbelse teksten – C.M. Overdulve & C.J. den Heyer

 3,95 incl. BTW

Auteur’s: C.M. Overdulve &
J.C.E. Meij & C.J. den Heyer
ISBN-10:
ISBN-13:
9023911210
9789023911210
Uitgever: Boekencentrum
Uitgave: Paperback, 168 blz.
Conditie: Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte
Categorieën: ,

Beschrijving

Sinds lang en tot op heden zijn er, binnen en buiten kerkelijke gemeenten en parochie’s, bijbelkringen geweest die zich toelegden op bijbelstudie. Vaak wordt uitgegaan van bepaalde aanwezige of als noodzakelijk te aanvaarden geloofswaarheden. Voor steeds meer mensen heeft deze ‘klassieke’ bijbelstudie zijn aantrekkingskracht verloren.
Ervaringen in Frankrijk tonen dat velen een nieuwe ontmoeting met de Bijbel beleefden dankzij een nieuwe methode – de structurele tekstanalyse of semiotiek.
Dit boek geeft van deze methode een uitvoerige beschrijving, die wetenschappelijk verantwoord is en praktijk gericht. Behandeld worden:
– de algemene grondbeginselen van de semiotiek,
– een op het praktisch gebruik gerichte systematische uiteenzetting van de semiotische analyse (toegelicht met teksten uit de Bijbel),
– een aantal theologische en exegetische vragen,
– een aantal concrete toepassingsmogelijkheden en praktische tips,
– een kort historisch overzicht van het ontstaan en de ontwikkeling van de semiotiek,
– een beredeneerde literatuurlijst.
De bedoeling van dit werk is dat de lezers, die a! of niet met de Bijbel vertrouwd zijn, zelfstandig ontdekken hoe de Bijbel betekenis krijgt voor hedendaagse mensen. Voor theologen biedt het een verantwoorde en heldere inleiding in een nieuw exegetische methode.

ZIE VOOR TOELICHTING OOK DE ACHTERZIJDE VAN HET BOEK !

Auteurs: C.M. Overdulve & C.J. den Heyer

ISBN: 9023911210 /9789023911210

Recensie
Dit boek geeft een overzicht van een nieuwe, door de moderne (Franse) literatuurwetenschap geinspireerde methode van bijbeluitleg die als Semiotiek wordt aangeduid, maar ook wel onder de naam structurele tekstanalyse bekend staat. Het merendeel van de tekst is van drs. Overdulve, predikant in Rwanda, die de methode nauwkeurig uiteenzet. Dit is het moeilijkste gedeelte van het boek. Drs. Meij, lerares Frans, behandelt de algemene grondbeginselen op bijzonder bevattelijke wijze, terwijl prof. dr. C.J. den Heijer, nieuwtestamenticus en judaist, de meer theologische kanten toelicht. De semiotiek is een wijze van bijbeluitleg die op het ogenblik sterk in de belangstelling staat, maar waarover nog geen inleiding bestond als deze. Deze uitgave is ook geschikt voor leiders van en deelnemers aan bijbelkringen, omdat deze toch wel moeilijke methode ook voor niet-theologen aantrekkelijke kanten bezit.
(NBD|Biblion recensie, dr. K.A.D. Smelik)

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.