Tweedehands Christelijke boeken
Wij zijn met VAKANTIE van 25-08 tot 20 september 2021, bestellingen in deze periode worden (pas) in de week daarna verzonden!
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwHinkelen binnen de lijnen : Enkele krijtstrepen voor een christologie – Dr. C. van der Kooi

Hinkelen binnen de lijnen : Enkele krijtstrepen voor een christologie – Dr. C. van der Kooi

2,95 incl. BTW

Auteur:Dr. C. van der Kooi
ISBN-10:
ISBN-13:
9043500577
9789043500579
Uitgever:Kok – 1999
Uitgave:Paperback, 109 blz.
Conditie:Zo goed als nieuw

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Hinkelen binnen de lijnen

Auteur: van Der Kooi
ISBN: 9789043500579
Conditie: Goed
Prijs: € 8,50

Bekijk op Bol.com
Categorieën: ,

Beschrijving

Enkele krijtstrepen voor een christologie

Het geloof in God lijkt terug van weg geweest. Dat geldt niet voor het geloof in Jezus: zijn plaats is omstreden en de kerk verkeert daarover in verwarring. Er is wel een grote belangstelling voor Jezus als aardse persoon die opkomt uit de geschiedenis van Israël. Maar de kerkelijke belijdenis van Jezus als Zoon van God of als tweede persoon van de drie-eenheid, roept aarzeling en weerstand op. Een zelfde ambivalentie en afwijzing geldt de klassieke verzoeningsleer. Tallozen hebben het gevoel dat deze klassieke elementen uit de christelijke leer hun het zicht op God eerder benemen dan dat ze het verhelderen. Of moeten ze juist beschouwd worden als vensters op wie God is? Vensters waarin zichtbaar wordt dat Jezus bepalend is voor het beeld van God? In dit boek wordt geprobeerd – voor een breed publiek inzicht te geven in de christologie, de leer over Jezus. Aan de orde komen Jezus’ verkondiging van het koninkrijk van God, de leer van de drie-eenheid, de verzoeningsleer en de wederkomst. Krijtstrepen worden deze hoofdstukken genoemd, want de christelijke leer bestaat uit krijtstrepen, en leven uit geloof is hinkelen binnen de vakken.

Recensie(s):
De auteur is docent dogmatiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Dezelfde plaats waar Kuitert heeft gewerkt. Hij behoort tot een aanzienlijk jongere generatie en hij schrijft in dit boek over dezelfde thematiek. ‘Jezus. Nalatenschap van het christendom’ is de titel van Kuitert’s inmiddels befaamde boek. Van der Kooi probeert volgens de ondertitel van zijn studie ‘enkele krijtstrepen voor een christologie’ te trekken. Het is boeiend om te zien dat hij in zijn beschouwing over het ‘zoonschap’ behoudzamer is dan Kuitert. Kortom: het gaat hier volop over vragen die zeer aan de orde zijn.

(Biblion recensie, J.A. Eekhof)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Dr. C. van der Kooi
ISBNr:9043500577 9789043500579

Extra informatie

Gewicht155 g
Afmetingen215 × 135 × 9 mm
X