Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwGod van opstanding, mens door Pasen : Leven van Avent naar Pinksteren – John V. Taylor

God van opstanding, mens door Pasen : Leven van Avent naar Pinksteren – John V. Taylor

9,95 incl. BTW

Auteur: John V. Taylor
ISBN-10:
ISBN-13:
9075569483
9789075569483
Uitgever: Ekklesia, 2008
Uitgave: Paperback, 159 blz.
Kwaliteit: Zo goed als nieuw

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Leven van Avent naar Pinksteren.

In de Anglicaanse wereld, maar ook verder daarbuiten, is John V. Taylor een begrip. In oktober 2008 verscheen God van opstanding, mens door Pasen in een Nederlandse vertaling. Zo kunt u kennismaken met een begaafd theoloog, die overduidelijk van God, mensen en kerk houdt. En van muziek.

John Taylor beschikt over het talent om mensen te laten zien wat ze nog niet eerder opgemerkt hadden. Hij heeft het over God die ons raakt met zijn liefde,– door het donker heen het licht binnen, door de dood heen het leven in. Hij spreekt van God die leven geeft.

Die wat verleden en verleden tijd is, wegdoet en ons aanspoort,– de toekomst in. Gods betrokkenheid op mensen blijkt ondermeer en bij uitstek in het leven van zijn zoon, Jezus, die hij op deed staan uit de dood. Christelijke hoop is gefundeerd op deze God van de opstanding, die ons leven belooft,– leven in overvloed.

Toen Taylor in 2001 overleed, liet hij een groot aantal niet eerder gepubliceerde preken na. In God van opstanding, mens door Pasen zijn 32 preken verzameld. Ze volgen de eerste helft van de kalender van het kerkelijk jaar. Vandaar de ondertitel: leven van Advent naar Pinksteren. In zijn gave en poëtische stijl laat John Taylor zien wat God voor ons gedaan heeft en wat het betekent om zijn ‘mens door Pasen’ te zijn.

John V. Taylor werkte jarenlang als zendeling en was toonaangevend in het denken over zending. Terug in Engeland werd hij bisschop in de Anglicaanse kerk. Zijn boek The Go Between God over de heilige Geest werd onderscheiden. Daarna schreef hij ook het monumentale The Christlike God.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: John V. Taylor
ISBNr: 9075569483 9789075569483

Extra informatie

Gewicht 270 g
Afmetingen 230 × 150 × 14 mm