Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwDurf het nieuwe leven aan! Op weg naar Pasen : tot in de diepste diepten: het evangelie ter harte nemen – Simone Pacot

Durf het nieuwe leven aan! Op weg naar Pasen : tot in de diepste diepten: het evangelie ter harte nemen – Simone Pacot

 9,95 incl. BTW

Auteur: Simone Pacot
ISBN-10:
ISBN-13:
9076671591
9789076671598
Uitgever: Carmelitana, 2005.
Uitgave: Paperback, 375 blz.
Kwaliteit: In NIEUW staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Hou me op de hoogte
Categorieën: ,

Beschrijving

Beschouwing over een nieuwe wijze om met emoties om te gaan, mede aan de hand van de Bijbel.

Christus nodigt ons uit tot een nieuw leven. Om dit nieuwe leven aan te durven moeten we eerst met onze grenzen leren leven, onze kwetsuren erkennen, onze gevoelens van agressie, angst en schaamte bewust aanvaarden en ons laten troosten. Alleen zo kunnen wij ons leven laten vernieuwen op de wegen naar Pasen die God ons aanwijst.
Dit boek put even rijkelijk uit de Bijbel als uit de menswetenschappen. Het biedt ons veel praktisch inzicht en hulp op onze weg naar innerlijke omvorming en genezing.
Simon Pacot voert ons hier door het proces van het doordringen van het evangelie tot in onze diepste diepten en leert ons daarbij, hoe wij onze wegen ten dode kunnen verlaten om ons te verzoenen met het leven en de vreugde van de Verrijzenis ervaren.

Recensie(s):
Doel van dit boek is vanuit de Bijbel op een nieuwe wijze te leren omgaan met alle menselijke emoties. Daartoe moeten we onze grenzen leren erkennen, onze gevoelens van agressie, angst en schaamte aanvaarden en ons laten troosten – vanuit het werkzame evangelie. Voor iedereen is een paaservaring, ofwel een opstanding uit oude kwetsuren mogelijk. Het uitgangspunt van dit boek is sympathiek, maar de uitwerking van dit religieus-ethisch werk is niet licht toegankelijk. Het boek combineert moderne exegese met psychologisch inzicht, het biedt geen pasklare oplossingen. Het is geschreven op een zeer abstract niveau en doet daarmee denken aan sommige moderne Franse filosofen; veel intelligente woorden, maar wat het betekent, is lang niet altijd duidelijk geworden aan deze lezer. Pacot is emeritus-advocate van het gerechtshof in Parijs. Zij leidt sinds vele jaren sessies over het doordringen van het evangelie tot in de diepste diepten van de mens. Dit is het derde boek in een reeks. Het eerste deel is ‘Tot in onze diepste diepten’ (2001)*, het tweede ‘Kom weer tot leven’ (2004)**.

Drs. J.M. de Jong

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Simone Pacot
ISBNr: 9076671591 9789076671598

Additional Information

Weight 520 g
Dimensions 210 × 137 × 28 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Durf het nieuwe leven aan! Op weg naar Pasen : tot in de diepste diepten: het evangelie ter harte nemen – Simone Pacot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.