Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwDe ondergrondse kerk : gemarteld om Christus’ wil – ds. Richard Wurmbrand (1e druk Paars)

De ondergrondse kerk : gemarteld om Christus’ wil – ds. Richard Wurmbrand (1e druk Paars)

 3,95 incl. BTW

Auteur: ds. Richard Wurmbrand
ISBN:  – geen –
Uitgever: Intern. Raad van Christelijke Kerken
De Banier, 1967
Uitgave: Softcover, 129 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Breng me op de hoogte

Beschrijving

Gemarteld om Christus’ wil

Richard Wurmbrand (91) was een van de eerste predikanten uit Oost-Europa die –bijna veertig jaar geleden– het Westen de ogen openden voor wat er onder het communisme met in kerkers zuchtende christenen gebeurde. Door zijn boeken en bewogen redevoeringen wist hij de schijnwerpers te richten op een voor westerlingen toen nauwelijks bekend fenomeen: de ondergrondse kerk.

In zijn geboorteland Roemenië zat de Jood Wurmbrand van 1948 tot 1956 gevangen omwille van zijn geloof. In 1956 werd hij vrijgelaten. Maar in 1959 ging hij opnieuw de cel in, omdat hij zijn ondergrondse activiteiten voortzette. In 1964 werd hij op basis van een algehele amnestie vrijgelaten. Wurmbrand schreef over zijn gevangenschap het boek ”De Ondergrondse Kerk; gemarteld om Christus’ wil”, waarmee hij talloze westerse christenen bewustmaakte van de ernst van de vervolgingen onder de communistische regimes.

In 1966 ontvluchtte het gezin Wurmbrand Roemenië (of liever: werd voor harde dollars vrijgekocht door Noorse christenen) en reisde vervolgens door Europa en Amerika. Hij gaf bekendheid aan het werk van de door hem en zijn vrouw opgerichte organisatie ”Christelijke zending naar de Communistische Wereld”. Daaruit ontstonden verschillende stichtingen, zoals de Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK), die het werk van Wurmbrand steunden. De Wurmbrands spraken wereldwijd tijdens conferenties en als getuigen voor volksvertegenwoordigingen. De Roemeense dominee had na de ”Wende” gehoopt nog een poosje terug te kunnen keren naar zijn geboortegrond. Maar hij vond dat te gevaarlijk. Hij bleef in Los Angeles, waar hij ook gestorven is.

Auteur: ds. Richard Wurmbrand  (1909-2001); [uit het Engels vertaald door J.C. Maris].
ISBN:  – geen –   Intern. Raad van Christelijke Kerken

 

Extra informatie

Gewicht 200 g
Afmetingen 205 × 134 × 15 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De ondergrondse kerk : gemarteld om Christus’ wil – ds. Richard Wurmbrand (1e druk Paars)” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.