Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenSekten en OccultismeDe Islam : een eerste kennismaking met geloofsleer, wet en geschiedenis – P.S. van Koningsveld (2e druk)

De Islam : een eerste kennismaking met geloofsleer, wet en geschiedenis – P.S. van Koningsveld (2e druk)

4,95 incl. BTW

Auteur: P.S. van Koningsveld
ISBN-10:
ISBN-13:
9065840443
9789065840448
Uitgever: De Ploeg, 2e geheel herziene
en uitgebreide druk 1988.
Uitgave: Paperback, 208 blz. ; ill.
Conditie: In goede en nette staat (zgan)

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

Een eerste kennismaking met geloofsleer, wet en geschiedenis van De Islam

(2e geheel herziene en uitgebreide druk)

Van Koningsveld heeft consequent gestreefd naar een zo objectief mogelijke weergave van de belangrijkste geloofsvoorstellingen van de islam alsmede van de hoofdlijnen van de historische ontwikkeling van deze godsdienst.

Uitdrukkelijk heeft de auteur zijn boekje opgezet als een eerste kennismaking met de islam en in die opzet is hij onzes inziens glansrijk geslaagd door de duidelijke, begrijpelijke en tegelijk genuanceerde weergave van de aangesneden onderwerpen.

Wat die onderwerpen betreft komen de volgende aan de orde: de geloofsleer; God en de engelen; de profeten en de schriften; de Laatste Dag; het gebed; de zakat (religieuze belasting); het vasten; de hadj (de pelgrimstocht naar Mekka); het huwelijk; bezit en eigendom; strafrecht; de vrouw; de koran; de traditionele literatuur; Mohammed; sekten en stromingen binnen de islam en de verhoudingen tussen moslims en niet-moslims.

Bovendien heeft dr. Van Koningsveld een zeer waardevolle literatuurlijst van Nederlandstalige werken over de islam uit de 20ste eeuw aan zijn tekst toegevoegd plus nog eens een „kleine bibliografische inleiding tot de studie van de geschiedenis van de islam” waarin belangrijke buitenlandse literatuur wordt vermeld. Een register van geciteerde of vermelde koranplaatsen en een alfabetisch register van personen en zaken complementeren het boekje van in totaal 153 bladzijden.

De aantrekkelijkheid van deze publikatie wordt stellig verhoogd door de opname in het midden van het boekje van een twaalftal afbeeldingen die vergezeld gaan van een leerzame toelichting. Onder deze afbeeldingen komt een handgeschreven amulet voor uit Caïro. En met die amulet stippen wij dan een aspect aan van de islamitische wereld dat nogal eens over het hoofd wordt gezien: het aspect namelijk dat naast en tegenover de officiële godsdienst van de islam er de islamitische wereld evenzeer een lokaal sterk variërende onofficiële godsdienst bestaat, die ook wel aangeduid wordt met de termen „volksgeloof” en „volksgodsdienst”.

Lees hier verder het artikel…

Bron:  Reformatorisch Dagblad     Publicatiedatum: 22-05-1982   Auteur(s):  B. Belder

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: P.S. van Koningsveld
ISBNr: 9065840443 9789065840448

Extra informatie

Gewicht 230 g
Afmetingen 205 × 120 × 13 mm