Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenRomansDe grote scheiding – C.S. Lewis (7e druk)

De grote scheiding – C.S. Lewis (7e druk)

4,95 incl. BTW

Auteur: C.S. Lewis
ISBN-10:
ISBN-13:
9025940692
9789025940690
Uitgever: Ten Have, 7e druk [1978]
Uitgave: Paperback, 152 blz.
Conditie: In redelijk goede en nette staat,
binding goed, tekst schoon,
Rug-kaft Is iets beschadigd

Uitverkocht

Categorieën: ,

Beschrijving

De grote scheiding’ is een prachtige en klassiek geworden vertelling over een reis van de hel naar de hemel.

In een allegorisch verhaal geeft de schrijver zijn overtuiging weer over hemel en hel, over goed en kwaad.

De hellebewoners maken per bus een uitstapje naar de hemel, maar niemand wil er blijven. Hemel en hel passen niet bij elkaar, net zomin als goed en kwaad. C.S. Lewis blijft bij de kern van het geloof en maakt het bestaan van de hel en de hemel tot een onontkoombare realiteit.

Al in 1942 publiceerde hij dit boekje ‘The screwtape letters’ dat in het Nederlands vertaald werd als : ‘Brieven uit de hel’. Dit boek bevat de brieven die een oude duivel schrijft aan zijn pupil op aarde die daar bezig is zieltjes voor de hel te winnen. En die brieven maken ons heel duidelijk dat de duivel niet een boos rood mannetje is die ons met zijn vork de hel in prikt. Hij doet zich voor als onze beste vriend, een hulp in nood, iemand op wie we kunnen rekenen. Hij bedriegt je zodat je vol hoop en goede moed rechtstreeks de hel binnenwandelt!

Helaas gaat de reis niet altijd door zonnige oorden en helaas zijn niet alle reisgenoten even behulpzaam of zelfs maar vriendelijk. Het kan gebeuren dat wij door donkere bossen komen te zwerven en/of dat kwalijke lieden onze reis willen verstoren. En de reiziger die niet wil verdwalen kan zich daar maar beter op voorbereiden. Dit boekje van C.S. Lewis kan daarbij van nut zijn.

C. S. Lewis, die leefde van 1898 tot 1963, studeerde in Oxford en werd daar later professor. Hij was een echte academicus maar droeg net als zijn goede vriend JR Tolkien een onrust met zich mee die vorm kreeg in zijn boeken. Hij is bij het grote publiek vooral bekend geworden als schrijver van ‘De Narnia kronieken’ een serie fantasy verhalen voor de jeugd.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: C.S. Lewis
ISBNr: 9025940692 9789025940690

Extra informatie

Gewicht 180 g
Afmetingen 202 × 120 × 15 mm