Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwChristenen onder Hamer en Sikkel – Winrich Scheffbuch

Christenen onder Hamer en Sikkel – Winrich Scheffbuch

7,00 incl. BTW

Auteur:Winrich Scheffbuch
ISBN-10:
ISBN-13:
906135238X
9789061352389
Uitgever:Wever, 1978
Uitgave:Paperback, 219 p., [16] p. foto’s
Conditie:In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Het lijdensverhaal en het geloofsgetuigenis van de Evangelische Christenen en Baptisten in de Sovjetunie

Het getuigenis van de vervolgde kerk in de Sowjet-Unie

Het aantal evangelische christenen in de Sowjet-Unie is de laatste decennia aanzienlijk toegenomen. Vandaag schat men het aantal regelmatige bezoekers van evangelische kerkdiensten op ongeveer vijf miljoen en hun voorgangers, die merendeels onbezoldigd zijn, op 30.000.

De belangrijkste groepering is bekend geworden onder de naam Evangelie-christenen/Baptisten, door insiders ,,de meest levenskrachtige kerk in de Sowjet-Unie” genoemd. In dit federatieve kerkverband zijn de verschillende christelijke stromingen samengekomen, die in de vorige eeuw uit opwekkingsbewegingen zijn ontstaan. Voorts behoren daartoe de sinds 1884 bestaande Bond van Russische Baptisten, Pinkstergemeenten, Adventisten en Mennonieten.
In dit boek wordt uitvoerig ingegaan op de (nog jonge) geschiedenis van deze kerken en in het bijzonder op het karakter van de strijd die hun is opgedrongen, een strijd die hun mede-christenen in het vrije Westen niet onberoerd kan laten.
Hoewel de regering van de Sowjet-Unie officieel godsdienstvrijheid propageert, is het merendeel van de evangelische gemeenten van staatswege niet erkend en daardoor buiten de wet gesteld, met alle gruwelijke gevolgen van dien. De verslagen die uitgeweken Russen en andere Oost-europese christenen daarover de laatste jaren hebben gedaan, spreken in dat opzicht duidelijke taal. De maatregelen van het Sowjet-regiem tegen deze kerken hebben geleid tot een intern konflikt, dat zich met name toespitste op de zendingsopdracht. Het is de verdienste van de onafhankelijke Initiativniki-Baptisten, die zich als gevolg van dit konflikt van de Evangelie-christenen/Baptisten hebben losgemaakt, op niet mis te verstane wijze te hebben duidelijk gemaakt dat een gemeente, onder weike omstandigheden ook, nooit ontslagen is van de opdracht haar geloof uit te dragen. De zending prijs geven betekent voor de Initiativniki het geloof prijs geven. Deze geloofshouding doet een appel op alle christenen, niet het minst op de kerken van West-Europa, zich eveneens te bezinnen op de betekenis van Christus’ volmacht, ook en vooral in situaties van onmacht.
Voor ieder die de eenheid van Christus’ kerk belijdt en die eenheid ook in daadwerkelijk meeleven met de verdrukte kerken gestalte wil geven, is dit boek, dat op feitelijke gegevens en een grote hoeveelheid authentieke dokumenten berust, een bron van betrouwbare informatie, om niet te zeggen onmisbare lektuur.

Auteur:Winrich Scheffbuch, Uit het Duits vertaald door Drs. G. W. A. Hogeweij.
ISBNr:906135238X   9789061352389

Extra informatie

Gewicht1 g