Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwBrieven uit de hel en Schroefstrik heft het glas – C.S. Lewis (14e druk)

Brieven uit de hel en Schroefstrik heft het glas – C.S. Lewis (14e druk)

4,95 incl. BTW

Auteur: C.S. Lewis
ISBN-10:
ISBN-13:
9025940463
9789025940461
Uitgever: Ten Have, 14e druk [1980]
Uitgave: Paperback, 191 blz.
Conditie: In redelijk goede en nette staat,
binding goed, tekst schoon,
Rug-kaft Is iets beschadigd

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Brieven uit de hel en Schroefstrik heft het glas

Auteur: C.S. Lewis
ISBN: 9789025940461
Conditie: Redelijk
Prijs: € 28,20

Bekijk op Bol.com
Categorie:

Beschrijving

Apologie van het christelijk geloof in de vorm van parodistische brieven van een gevorderde duivel aan een beginneling.

Satirische brieven van een gevorderde duivel aan een beginneling.

Met The Screwtape Letters, verschenen in 1942 en opgedragen aan Tolkien, werd C.S. Lewis in één klap een bekende schrijver.

Het boek is sindsdien voortdurend herdrukt. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse vertaling Brieven uit de hel, die sinds 1947 meer dan twintig herdrukken beleefde.

Een ervaren duivel schrijft brieven naar zijn neefje (een duivel in opleiding) om hem de fijne kneepjes te leren hoe je christenen kunt verleiden om hun geloof te verloochenen.

Het boek is één tot het eind toe volgehouden parodie, die van de ‘andere’ kant laat zien waar het op aankomt als je christen bent.

RECENSIES
Helaas gaat de reis niet altijd door zonnige oorden en helaas zijn niet alle reisgenoten even behulpzaam of zelfs maar vriendelijk. Het kan gebeuren dat wij door donkere bossen komen te zwerven en/of dat kwalijke lieden onze reis willen verstoren. En de reiziger die niet wil verdwalen kan zich daar maar beter op voorbereiden. Een dun boekje van C.S. Lewis kan daarbij van nut zijn.

C. S. Lewis, die leefde van 1898 tot 1963, studeerde in Oxford en werd daar later professor. Hij was een echte academicus maar droeg net als zijn goede vriend JR Tolkien een onrust met zich mee die vorm kreeg in zijn boeken. Hij is bij het grote publiek vooral bekend geworden als schrijver van ‘De Narnia kronieken’ een serie fantasy verhalen voor de jeugd.

Maar al in 1942 publiceerde hij een boekje van een heel andere orde: ‘The screwtape letters’ dat in het Nederlands vertaald werd als : ‘Brieven uit de hel’. Dit boek bevat de brieven die een oude duivel schrijft aan zijn pupil op aarde die daar bezig is zieltjes voor de hel te winnen. En die brieven maken ons heel duidelijk dat de duivel niet een boos rood mannetje is die ons met zijn vork de hel in prikt. Hij doet zich voor als onze beste vriend, een hulp in nood, iemand op wie we kunnen rekenen. Hij bedriegt je zodat je vol hoop en goede moed rechtstreeks de hel binnenwandelt!

Net zoals Roahld Dahl in ‘The witches’ duidelijk maakt dat heksen zich voordoen als lieve oudere dames zo maakt ‘Brieven uit de hel’ duidelijk dat de duivel zich voordoet als je beste vriend.

Het is een heel nuttig boekje, niet dik en je kunt er ook nog bij lachen.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: C.S. Lewis
ISBNr: 9025940463 9789025940461

Extra informatie

Gewicht 225 g
Afmetingen 205 × 120 × 18 mm