Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGeloofsopbouwAanwezig onderweg : keltisch-christelijke spiritualiteit voor vandaag – Gerke van Hiele [red.]

Aanwezig onderweg : keltisch-christelijke spiritualiteit voor vandaag – Gerke van Hiele [red.]

5,95 incl. BTW

Auteur: Gerke van Hiele [red.]
ISBN10:
ISBN13:
9043510696
9789043510691
Uitgever: Kok, 2005
Uitgave: Paperback, 144 blz.
Conditie: Zo goed als NIEUW

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Keltisch-christelijke spiritualiteit voor vandaag

Deze bundel is de neerslag van ervaringen van mensen van vlees en bloed, met hun verlangen naar verbondenheid en transcendentie, op hun levensweg in de moderne wereld.

In drie hoofddelen wordt een schets gegeven van de eigenheid van de Keltisch-christelijke traditie en het karakter van de huidige Iona Community als gemeenschap, en wordt ten slotte een aantal sporen aangegeven waarin deze traditie doorwerkt in perspectieven voor kerk en wereld van vandaag.

Recensie(s):
Centraal in deze bundel staat de Schotse Iona Community, een oecumenische leefgemeenschap. Het eilandje Iona werd het centrum van het Keltisch christendom toen de heilige Columba hier in 563 een klooster stichtte. De huidige gemeenschap is gesticht door George McLeod, Schots predikant, die hier kwam met een groep bouwvakkers en jonge predikanten om de vervallen Benedictijnse abdij te restaureren. Hij zocht naar een christendom dat zowel oog had voor de in Schotland heersende armoe en werkeloosheid als voor de Keltisch getinte volkscultuur. Sommige auteurs zijn vooral geraakt door de Keltisch-christelijke spiritualiteit, die zij hier proeven. Anderen zien deze Iona Community vooral als een leefgemeenschap die spiritualiteit en maatschappijbetrokkenheid combineert. Zo vindt Millar, vroeger hoofd van de Iona Community, Iona bovenal ‘een gemeenschap die als doel heeft trouw te zijn aan het evangelie en nieuwe manieren te vinden om mensen te inspireren.’ Elk hoofdstuk sluit af met een vraag ter overdenking. Tot slot volgen de voetnoten per hoofdstuk en een lijst met adressen. De Iona Community is net zo populair aan het worden als de Taize-gemeenschap in Frankrijk, dus voor dit boek zal een redelijke belangstelling bestaan.

Redactie

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Gerke van Hiele [redactie.] ; Jan Joost Kessler [edit.] ; Teun Kruijswijk Jansen [edit.].
ISBNr: 9043510696 9789043510691

Extra informatie

Gewicht 210 g
Afmetingen 215 × 135 × 13 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aanwezig onderweg : keltisch-christelijke spiritualiteit voor vandaag – Gerke van Hiele [red.]” te beoordelen