Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGedichtenRijmsnoer om en om het jaar van Guido Gezelle VI – Guido Gezelle (1897)

Rijmsnoer om en om het jaar van Guido Gezelle VI – Guido Gezelle (1897)

9,95 incl. BTW

Auteur:Guido Gezelle (1830-1899)
ISBNr: — geen —
Uitgever:Gedrukt te Rousselaere bij
Jules de Meester 1897
Uitgave:Gebonden hardcover, 432 blz.
Conditie:In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorieën: ,

Beschrijving

Dichtwerken, 6 (’t Daghet in den Oosten)

Guido Gezelle (1830-1899) was priester en dichter. Zijn poëzie is doordrongen van zijn christelijke en romantische geloof en idealen.

Rijmsnoer is de laatste bundel die Gezelle zelf samenstelde en waarmee hij, twee jaar vóór zijn overlijden, een soort dichterlijk testament afleverde. Al bevat hij geen klassiek geworden gedichten als “Dien avond en die rooze”, “Moederken” of “Ego flos”, het is wel zijn enige eigen en finale bundel die laat zien wat hij als dichter was en kon.

In Rijmsnoer verzamelde de al wat oudere dichter Gezelle de oogst van de laatste jaren (1895-1897), waarin hij fenomenaal productief was geweest. Die poëzie vulde hij aan met bewerkingen van vroegere gedichten. Bijzonder is dat hij dat geheel van 231 gedichten en kortere verzen (afgezien van een inleiding en een aanhang) heeft samengebracht in één monumentale cyclus, geordend volgens de maanden van het jaar. Zo volgen de gedichten een continue tijdslijn binnen een gesloten orde. De volledige titel, Rijmsnoer om en om het jaar, verwijst daarnaar. Gezelle verklaart die titel zelf als een poëtisch diadeem, een dichterlijke band die om en nog eens om het jaar gewikkeld is.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de TITELPAGINA van het boek !

Auteur:Guido Gezelle (1830-1899)
ISBNr: — geen —

Extra informatie

Gewicht660 g
Afmetingen204 × 145 × 32 mm