Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenGedichtenLichten aan De Kim – H. Algra

Lichten aan De Kim – H. Algra

2,95 incl. BTW

Auteur:H. Algra
ISBN-10:
ISBN-13:
9061353130
9789061353133
Uitgever:T. Wever, 1981
Uitgave:Paperback, 144 blz.
Conditie:In goede staat

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Christelijk geïnspireerde overwegingen en gedichten van de protestantse historicus, politicus en journalist.

Er zijn mensen die geboren worden in een wereldstad en er blijven tot hun dood. Zij hebben nooit het ruisen van de stilte gehoord, noch het zwijgen van de nacht.
Maar duizenden anderen – en dr. Algra behoort ook tot hen – kennen die nacht en weten van die stilte. Het veld is ruim en schijnt zonder grens. De zee is wijd en de oever ver. Mensen weten van stilte, van eenzaamheid, soms van ontreddering. Maar de nevels wijken en overal in de verte zijn er lichten aan de kim
Ze zijn klein, maar hebben ieder een eigen vaste plaats. Ieder ook een eigen boodschap. Om de weg te wijzen of om te waarschuwen. Ook om te helpen boven het gevoel van eenzaamheid uit te komen.

Zo wil dit boekje iets bieden dat houvast geeft, dat bemoedigt, of waarschuwt, of een herinnering oproept. Elke bladzijde wat anders Eenvoudig en kort, maar toch iets om over na te denken, om er samen over te spreken, om er iets mee te doen.
Elke bladzijde van dit fijnzinnige boekje is a.h.w. een persoonlijk credo, een poging tot verwoording van het Woord, een
glimpje van het bevrijdende licht dat alles overstraalt. Daarvan zingt de Kerk in haar psalmen en gezangen. Daarvan spreekt ook het boek ‘Lichten aan de kim’, een bundel meditaties van dichterlijk allure, soms ontroerend, soms verrassend van taal en beeldend vermogen, maar altijd levensecht en met de lichte ondertoon van relativerende humor, die zo kenmerkend is voor het werk van deze veel gelezen auteur.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Hendrik Algra / H. Algra
ISBNr:9061353130  9789061353133

Extra informatie

Gewicht265 g
Afmetingen210 × 130 × 9 mm
X