Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenFries/FryskeFrysk blomme-alfabet – Knipprinten fan Gretha Zijl ; teksten fan Dam Jaarsma

Frysk blomme-alfabet – Knipprinten fan Gretha Zijl ; teksten fan Dam Jaarsma

4,95 incl. BTW

Auteur:Knipprinten fan Gretha Zijl ;
teksten fan Dam Jaarsma
ISBNr:– – geen – –
Uitgever:Fryske utj. De Terp, Twadde printinge, 1976.
Uitgave:Paperback, 51 ongenummerde pagina’s : illustraties
Conditie:Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorie:

Beschrijving

De dichter, schrijver, verzamelaar, hulpprediker en Neerlands grootste volksverhalenverzamelaar Dam Jaarsma (Eastermar 1914 – Drachten 1991). Dam Jaarsma heeft gedurende zijn leven veel gepubliceerd. Hij schreef volksverhalen, journalistieke stukken, vertalingen en poëzie en toneelstukken voor kinderen en volwassenen. Bijdragen van hem zijn onder andere te vinden in de Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad, Fries Landbouwblad, maar ook in tijdschriften zoals Sljucht en Rjucht, It Heitelân, Frysk en Frij en de Strikel. Bij de Strikel was hij van 1958 tot 1970 lid van de redactie.

Zijn dichtbundels It skriuwboerd en Frysk Blomme-alfabet zijn geïllustreerd met prachtige knipprenten van de in Appingedam wonende onderwijzeres Gretha Zijl. Jaarsma leerde haar kennen toen hij in Holwierde, bij Delfzijl, hulpprediker was. Ook veel van zijn gedichten heeft zij voorzien van uit zwart papier geknipte illustraties.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de TITELPAGINA van het boek !

Auteur:Knipprinten fan Gretha Zijl ; teksten fan Dam Jaarsma (1914-1991)
ISBNr:– – geen – –

Extra informatie

Gewicht70 g
Afmetingen200 × 124 × 5 mm
X