Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEvangelisatie en ZendingWegen Gods : ontmoetingen in Tsjecho-Slowakije – A. Hoekendijk, F. Horsthuis

Wegen Gods : ontmoetingen in Tsjecho-Slowakije – A. Hoekendijk, F. Horsthuis

3,95 incl. BTW

Auteur: A. Hoekendijk, F. Horsthuis
ISBN10:
ISBN13:
9070146010
9789070146016
Uitgever: Stichting Interlektuur, 1977
Uitgave: Paperback, 108 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Zo”n dertig korte hoofdstukjes verhalen van die ontmoetingen met christenen in Tsjecho-Slowakije

Recensie:
Wij willen hier een aantal titels opsommen over aspecten van het kerkelijk en burgerlijk leven in Oost-Europa. Het eerste is “Wegen Gods”, met als ondertitel “Ontmoetingen in Tsjecho-Slowakije”. De paperback (108 blz., uitgegeven door Holland Training Services en verspreid via Interlektuur te Arnhem) is geschreven door de protestantse mej. A. M. Hoekendijk (geb. 1900) en de RK priester F. Th. Horsthuis (geb. 1921), van wie verder wordt vermeld, dat hij in 1968 als pastoor ontslagen werd omdat hij ,,wilde leven naar het woord van zijn Heer: Zoek eerst het koninkrijk Gods…” Hij is nu reizend zielzorger.

Lijdensweg:
Het tweetal ” van wie mej. Hoekendijk zich vooral bezig hield met pastorale zorg onder publieke vrouwen schreef samen al eerder ,,Ik zie de hemel geopend”. Anneke en Frans zoals ze zichzelf noemen, bezochten al vijf maal samen Tsjecho-Slowakije; de laatste maal zelfs drie maandenlang. Ze willen in deze korte schetsen het leven tekenen van een doorsnee christen achter het Gordijn, omdat de informatie in het westen daarover lang niet grondig genoeg is. Ze keken achter de schermen én realiseerden zich hoe bijv. de toeristen altijd zand in hun ogen gestrooid krijgen. Ze leerden ook verstaan, dat de weg van het lijden en de verdrukking een weg van God is, waar men in het westen niet meer veel raad mee weet. Mej. Hoekendljk mag na vijf bezoeken van 1965 tot 1975 het land daar niet meer in, maar ze wilde anderen laten delen in haar ervaringen en Horsthuis is vervuld van eenzelfde ijver om te tonen, hoe de kerk daar onder de druk toch blijft leven en groeien. Zo”n dertig korte hoofdstukjes, verhalen van die ontmoetingen met christenen: een pastoor, jongeren, een ex-professor in de theologie, een neuroloog enz.

Een boekje zonder veel pretenties, niet theoretisch, maar uit de praktijk, al hebben we wel moeite met sommige opmerkingen, die al te duidelijk de min of meer charismatische inslag van de auteurs verraden.

Digibron: Gepubliceerd op: 30 augustus 1979 H. H. J. van As : uit Reformatorisch Dagblad

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: A. Hoekendijk, F. Horsthuis
ISBNr: 9070146010 9789070146016

Extra informatie

Gewicht 150 g
Afmetingen 200 × 130 × 11 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wegen Gods : ontmoetingen in Tsjecho-Slowakije – A. Hoekendijk, F. Horsthuis” te beoordelen