Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEvangelisatie en ZendingVrede langs het oorlogspad: ontmoetingen in Zuid-Sudan – Tjeu Haumann

Vrede langs het oorlogspad: ontmoetingen in Zuid-Sudan – Tjeu Haumann

2,95 incl. BTW

Auteur:Tjeu Haumann
ISBN-10:
ISBN-13:
9064163375
9789064163371
Uitgever:Dabar-Luyten, 1998
Uitgave:Paperback, 152 blz.
Conditie:In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Tjeu Haumann is een missionaris van Mill Hill. In 1963 vertrok hij naar West Kenya waar hij veelal in missieposten op het platteland in Zuid-Sudan bezocht.

Recensie(s):
Sudan, qua oppervlakte het grootste land van Afrika, wordt voortdurend geteisterd door een grote mate van instabiliteit, burgeroorlogen, hongersnoden en economische malaise. Het huidige Sudan is het noodlottige product van het Brits-Egyptische condominium dat het arabisch-islamitische noorden verenigde met het zwart Afrikaanse zuiden. In het zuiden kreeg de christelijke missie vaste voet. Sinds de onafhankelijkheid in 1956 poogt het noorden het zuiden te arabiseren en te islamiseren. In het zuiden, waar de herinnering aan de vroegere Arabische slavenhalers nog levend is, ontstond gewapend verzet van een zgn. bevrijdingsleger dat zich inmiddels in verschillende elkaar bestrijdende facties heeft opgesplitst. Een R.K.-missionaris, die tien jaar in het zuiden heeft gewerkt, geeft in deze verhalenbundel een indringende beschrijving van het lijden van de gewone mensen, waarvan er velen van huis en haard verdreven zijn. Maar zelfs in de vluchtelingenkampen en in de meest barre omstandigheden ontdekt hij tekenen van hoop. Het slothoofdstuk bevat een kort, maar goed overzicht van de recente geschiedenis van Sudan. Doel van het boek is de aandacht te vestigen op een vrijwel vergeten en uitermate verwoestende oorlog.

(Biblion recensie, Drs. J. van der Meulen.)

Auteur:Tjeu Haumann  Nettie Jacobs
ISBNr:9064163375   9789064163371