Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEvangelisatie en ZendingNoord-Korea : Het Land van Juche : 31 dagen van gebed – OpenDoors/OMF

Noord-Korea : Het Land van Juche : 31 dagen van gebed – OpenDoors/OMF

2,95 incl. BTW

Auteur: OpenDoors/OMF
ISBNr: – – geen – –
Uitgever: OpenDoors ; OMF Int., 2005
Uitgave: Gebrocheerd, blz. ; ill.
Conditie: In NIEUW staat

3 op voorraad

Beschrijving

Bid U mee voor Noord-Korea?

Juche (in ideologische zin) werd in 1955 voor het eerst gebruikt in een toespraak van de Noord-Koreaanse leider Kim Il-sung. Aanvankelijk werd met Juche bedoeld: ‘de proletarische revolutie is er voor het volk en de massa moet worden geleid door een Grote Leider’. In de jaren zeventig volgde een uitbouw van Juche, het Juche-idee: ‘De Grote Leider is als een ‘vaderfiguur’ voor het volk en leidt het volk.’ De Koreaanse Arbeiderspartij verbindt de bevolking met de Grote Leider. Het volk moet de Grote Leider gehoorzaam volgen, maar kan via de partij invloed uitoefenen op de besluitname van de leider.

Noord-Koreanen leven in erbarmelijke omstandigheden. Hierdoor ontdekken ze dat de filosofie van de regering een leugen is. Bovendien ontvluchtten velen het land. Vaak komen ze dan in aanraking met christenen. Zo groeit de kerk. Vanwege de barre omstandigheden vluchten duizenden per jaar over de Tumenrivier China binnen. Velen overlijden bij de oversteek, of worden in China opgepakt en als economische vluchteling teruggestuurd. Daar gaan ze werkkamp of executie tegemoet. En toch… velen worden ook opgevangen door Chinese christenen, en leren hun Schepper en Verlosser kennen! Velen keren zelfs met gevaar voor eigen leven vrijwillig terug: ook hun familie en vrienden moeten het Evangelie horen!

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: OpenDoors/OMF
ISBNr: – – geen – –

Extra informatie

Gewicht 70 g
Afmetingen 203 × 125 × 3 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Noord-Korea : Het Land van Juche : 31 dagen van gebed – OpenDoors/OMF” te beoordelen