Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEvangelisatie en ZendingGelukzoeker : van generaal pardon tot Premier Gezocht – Gor Khatchikyan

Gelukzoeker : van generaal pardon tot Premier Gezocht – Gor Khatchikyan

4,95 incl. BTW

Auteur: Gor Khatchikyan
ISBN10:
ISBN13:
9059990919
9789059990913
Uitgever: De Barbaar uitgeverij, 2015
Uitgave: Paperback, 115 pagina’s : portret
Conditie: Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Autobiografisch relaas van een asielzoeker die als tiener met zijn familie vanuit Armenië naar Nederland vluchtte, na lange onzekerheid via het generaal pardon een verblijfstatus kreeg en nu werkzaam is als arts. 

Gor Khatchikyan is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië. Weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Hier hopen ze het geluk te hervinden.
De jaren na aankomst zijn jaren van grote onzekerheid. Ze gaan van AZC naar AZC en van afwijzing naar afwijzing. De onduidelijkheid over de toekomst knaagt aan Gor. Hij probeert zijn opleiding af te ronden en een bestaan op te bouwen, maar heeft geen garantie op een verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het gezin ‘hartstikke uitgeprocedeerd’, zegt hun advocaat. Tot het generaal pardon anders beslist.

In deze dagen worden we opnieuw geconfronteerd met de problematiek van vluchtelingen. Het verhaal van Gor laat zien wat hen drijft. Wat ze meemaken als ze hier komen. Hoe wij Nederlanders met hen omgaan. Maar zou het zo kunnen zijn dat die ‘gelukzoekers’ ook ‘gelukbrengers’ kunnen worden?

Gor Khatchikyan (1987) is inmiddels afgestudeerd arts. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier Gezocht te winnen.

‘Het verhaal van Gor laat zien dat de asielzoeker ook een bijzondere verrijking kán zijn voor de Nederlandse samenleving.’

Joël Voordewind, Tweede Kamerlid ChristenUnie

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Gor Khatchikyan ; redactie: Monica van Bezooijen ; met een voorwoord van Joel Voordewind.
ISBNr: 9059990919 9789059990913

Extra informatie

Gewicht 200 g
Afmetingen 215 × 140 × 11 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gelukzoeker : van generaal pardon tot Premier Gezocht – Gor Khatchikyan” te beoordelen