Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEvangelisatie en ZendingDe losprijs werd tienduizend dollar – Anutza Moise

De losprijs werd tienduizend dollar – Anutza Moise

2,95 incl. BTW

Auteur: Anutza Moise
ISBNr: — geen —
Uitgever: Internationale Raad
van Christelijke kerken, 1974
Uitgave: Paperback, 150 blz.
Conditie: In goede staat,
hoekvouwtje in kaft

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Oorspronkelijke titel: “A Ransom for Wurmbrand” Vertaling: A. Maris- Van der Vegt

Anutza Moise was een goede familievriend van Eerw. Richard en Sabina Wurmbrand. Haar korte boek, A Ransom voor Wurmbrand, vertelt over haar persoonlijke ervaring met hen voor, tijdens en na hun gevangenneming. In de conclusie van haar boek schreef ze een eenvoudig, maar krachtig einde:

We moeten onophoudelijk werken om de onderdrukten van de communisten te helpen, en tegelijkertijd de communisten en atheïsten voor Christus te winnen. We moeten ook onze medechristenen en die van andere religies wakker maken (A Ransom for Wurmbrand, 126).

Hoewel dit boek meer dan veertig jaar geleden werd gepubliceerd, erkende Moise dat de kerk over de hele wereld ‘sliep’ en dat het antwoord op de een of andere manier te maken had met het delen van de verhalen over lijden en gemartelde christenen. Met andere woorden, hun trouw in het midden van vervolging inspireert en rust christenen toe om hun eigen geloof te leven in elke context waarin zij leven. De verhalen van martelaren zijn geen manier om emoties van medelijden in de kerk te bevorderen, maar eerder om christenen te inspireren om hen na te volgen die hun leven hebben gegeven voor het evangelie van Jezus Christus. Moise zei verder,

Er is maar één manier om dit te doen: door onszelf toe te staan ​​zo vervuld te zijn met de Geest van onze Heer en Meester in elk deel van ons leven dat we er niet omheen kunnen gaan om velen achter ons aan te trekken (126).

De Heilige Geest die aanwezig is in ons eigen leven is net zo belangrijk als de aanwezigheid van de Heilige Geest in de levens van de martelaren. We maken niemand wakker met emotionele verhalen, chique nieuwsbrieven of goed ontworpen PowerPoints. Moise sloot af met te zeggen dat hij deze roeping vervulde

Is de taak van de velen, de kleine, de zwakke, de onbeduidende, wiens taak het is gewoon door te gaan met de taak die bij de hand ligt. God gebruikte mij, een van de kleinsten, om de Wurmbrands te lonen. Op hun beurt zijn zij, twee van Zijn reuzen, door Hem gebruikt om een ​​machtig werk te beginnen waarvan de resultaten niet aan deze kant van de Hemel berekend kunnen worden (126).

Het werk van Voice of the Martyrs is niet alleen bedoeld voor leiders als Eerw. Wurmbrand of Eerw. Foley, maar het is bedoeld voor jou en mij. En de uitdagende en inspirerende verhalen van de martelaren zijn niet alleen bedoeld om te worden gelezen door mensen zoals wij, maar ze zijn bedoeld om ons gehoorzaamheid, trouw en durf te leren. Dat is waar in zowel de levens van de reuzen als de kleine, de zwakke en de onbeduidende.

Bron: http://dotheword.org/2015/06/11/how-the-martyrs-awaken-and-inspire-us/

Zie voor verdere TOELICHTING ook de TITELPAGINA van het boek !

Auteur: Anutza Moise
ISBNr: — geen —

Extra informatie

Gewicht 150 g
Afmetingen 173 × 113 × 14 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De losprijs werd tienduizend dollar – Anutza Moise” te beoordelen