Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEvangelisatie en ZendingDe Hemelse Man : Het opmerkelijke waargebeurde verhaal van de Chinese christen Broerder Yun – Yun en Paul Hattaway

De Hemelse Man : Het opmerkelijke waargebeurde verhaal van de Chinese christen Broerder Yun – Yun en Paul Hattaway

4,95 incl. BTW

Auteur: Broeder Yun met Paul Hattaway
ISBN-10:
ISBN-13:
9063534221
9789063534226
Uitgever: Medema,  2004
Uitgave: Paperback, 349 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Levensverhaal van een Chinese christen, die zich inzette voor de verbreiding van het christendom in China en daarvoor gevangenschap en marteling heeft moeten ondergaan.

Weet u heel zeker dat u dit boek wilt gaan lezen? Het is nogal een heftig verhaal.

Zelf ben ik helemaal geen China-kenner, maar dit geweldig grote land staat voortdurend op mijn gebedslijst, sinds ik als achttienjarige jongen voor het eerst de boeken van Watchman Nee in handen kreeg. Onbewust heeft zich in de loop van de jaren in mijn hart dit beeld gevormd van Chinese christenen: ze hebben het heel moeilijk, en wij moeten ze helpen. Nog nét niet dat ze zielig zijn, maar ’t kwam er wel bijna op neer. In dit boek treft ons een heel andere sfeer. Het is niet zozeer een protest tegen onderdrukking en vervolging wegens geloofsovertuiging in China, als wel een bemoediging dat God in de moeilijkste omstandigheden op een wonderlijke manier kracht kan geven. Het is niet een oproep aan westerse christenen tot activiteit in China, maar een oproep aan Chinese christenen om actief te worden in het evangelie, en speciaal naar het Westen.
Die activiteit in het evangelie heeft ook te maken met de roeping die de Kerk heeft om een zegen voor de Chinese samenleving en overheid te zijn. De maatschappij verandert snel in China, en de onderdrukking van religie is minder dan voorheen een prioriteit. Toch is met name op de plaatsen waar nog vervolging is, de verantwoordelijkheid van de Kerk niet gemakkelijk. Het is zeker niet de bedoeling met dit boek iets negatiefs over de Chinese overheid te zeggen, maar integendeel de lezer aan te sporen de geestelijke dimensie daarin te herkennen. De Bijbel roept ons op tot zegenend gebed voor zowel de Kerk als de overheid in China. Hier en daar en overal blijkt dat de Vader, de Zoon en de Heilige Geest bezig zijn het gelaat van het christendom op de aardbodem te veranderen. Hier ook. Laten we onze ogen er wijd voor openen, en laten we in intensief gebed betrokken zijn bij het werk van God.
Vaassen, voorjaar 2004

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Broeder Yun met Paul Hattaway ;
[vertaald uit het Engels: Tobya Jong].
ISBNr: 9063534221 – 9789063534226

Extra informatie

Gewicht 395 g
Afmetingen 195 × 135 × 22 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Hemelse Man : Het opmerkelijke waargebeurde verhaal van de Chinese christen Broerder Yun – Yun en Paul Hattaway” te beoordelen